Nikdo nechce šlapat po schodech

Nikdo nechce šlapat po schodech

V minulém století bylo celkem běžné, že se domy stavěly bez výtahů. S tím, jaký způsob života vedeme, a jak stárneme, se bez výtahů jen těžko obejdeme. Dříve hospodyňky nakupovaly jen to, co se v rodině opravdu snědlo, protože nebyly chladničky ani mrazáky, dnes nakupujeme ve velkém. Jenže zkuste s balíkem vod nebo desetikilovým balením pracího prášku trpělivě šlapat do pátého patra. Není divu, že lidé, a zejména ti žijící ve vyšších patrech, zatoužili po tom, aby se mohli do svého bytu pohodlně svézt.

Firmy na přání zákazníků velmi rychle zareagovaly. Jednou z nich je společnost Výtahy Brno, s. r. o., která na našem trhu působí už dvacet let. Výtahy vyrábí, montuje i prodává, modernizuje, rekonstruuje a v její nabídce jsou i další zdvihací zařízení. Na všechna svoje zařízení poskytuje i následný servis.

Zákazníci si mohou objednat osobní výtahy trakční i hydraulické, se strojovnou i bez strojovny, o nosnostech 250 až 2500 kilogramů. Nejčastěji se v domech montují bezpřevodové stroje, řízené frekvenčním měničem. Všechny výrobky splňují nejpřísnější bezpečnostní předpisy a mají certifikát Evropské unie. Osobní výtahy se dodávají do obytných domů, veřejných budov, kanceláří, hotelů i nemocnic. Není problém objednat výtahy pro imobilní osoby, požární, šikmé, panoramatické výtahy, případně výtahy se sníženým horním přejezdem. Pro každého zákazníka se najde individuální řešení. Výtahy od brněnské firmy jsou spolehlivé, zastavují přesně v úrovni patra, nemusíte se bát, že při vystupování zakopnete. Usnadňují vstup lidem se sníženou pohyblivostí, starým lidem i maminkám s kočárky a vozíčkářům.

Vozíčkáři a firmy, které potřebují přepravit i těžší věci, oceňují možnost nechat si namontovat některý z druhů schodišťových plošin. Mají nosnost 100 i více kilogramů, dostanou se do výšky až 20 metrů a mohou zastavovat v pěti stanicích. Speciální plošiny do rodinných domů mají designové provedení, aby dobře splynuly s interiérem a staly se jeho nedílnou součástí.