Stavební práce efektivně a moderně

Stavební práce efektivně a moderně

V každém odvětví dochází k vývoji a inovacím stávajícího výrobního procesu, platí to i o stavební technice. Příbramská firma VISBETO de zabývá vývojem a výrobou stavební a vibrační techniky. Nabízí například stroj na stříkání betonových směsí pro vyztužování důlních děl, jeho uplatnění je výborné také ve stavebnictví, při podzemních inženýrských stavbách, při sanačních pracích i jinde. V energetice a hutnictví ho lze použít na nástřik žáruvzdorných materiálů za studena i za tepla. Stříkání se provádí suchou cestou, suchá betonová směs je z násypky přiváděna do dávkovacího bubnu a odtud tlakovým vzduchem přes vyfukovač a dopravní hadici do stříkací trysky. Stříkací tryska je opatřena speciální koncovkou, v níž se směs míchá s vodou. V nabídce je zařízení SSB mini vario s plynulou regulací výkonu, SSB standard vario, opatřené nástavcem s pilou pro použití pytlovaných směsí, a také SSB standard nova se šnekovou převodovkou.

Zákazníci si mohou objednat také míchačky s nuceným oběhem s různým objemy nádrže, od padesáti až do dvě stě padesáti litrů. Zařízení JM 50 je určeno k míchání směsi pro stavebnictví, je na rámu s kolečky, dá se snadno převézt na jiné místo a rozložit na několik částí. Pytlovaná směs se plní do míchačky přes síto víka. Obsluha se nemusí obávat, že se pytel se směsí při práci roztrhne, protože víko míchačky je opatřeno speciálním hřebenem. Typ JM 80 má míchací část s rameny různého tvaru a provedení, kde jedno z ramen má podobu otočné vidlice. Lze si tak vybrat nejvhodnější postup míchání směsi s vodou. Směs se z míchačky vypouští přímo do určené nádoby.

K dopravě a nanášení jemných omítkových hmot, suspenzí a kašovitých hmot o velikosti zrna do 2 milimetrů slouží malé univerzální vřetenové čerpadlo. Využívá se zejména pro stěrkové hmoty na vnitřní a venkovní omítky, nátěrové stírací tmely, protipožární nástřiky, výplňové a injektážní materiály.

Společnost VISBETO stroje pro stavebnictví nejen vyrábí, ale provádí také opravy stavebních strojů.