Aby voda zůstala kde má

Aby voda zůstala kde má

I když podle kalendáře začíná léto až 21. června, počasí někdo zřejmě zapomněl sdělit, že by s tropickými vedry mělo ještě chvíli počkat. Teploty na teploměru se šplhají ke 35 stupňům celsia a v takovém horku se nedá nic pořádného dělat, maximálně si s vychlazeným pitím lehnout do bazénu a radovat se ze sluníčka a teplého počasí. Pokud ještě bazén na zahradě nemáte, je ten úplně nejvyšší čas si ho pořídit. Jak napovídají předchozí roky, chladněji už v létě nebude a člověk už neví, kam se před horkem schovat. Pokud bazén máte, a ještě jste nezačali s jeho napouštěním, je právě teď ideální doba provést revizi a vše zkontrolovat, bylo by nemilé v půlce sezony, kdy horka budou už neúnosná zjistit, že se rozbil filtrační systém nebo dokonce někudy utíká voda.

Ať už se rozhodnete pro, jakkoliv typ bazénu, bez hydroizolace se neobejdete, konkrétně potom bez hydroizolační folie, která zabrání úniku vody, ale také vám pomůže prodloužit si koupací sezonu, protože bazén lépe udrží teplo. Právě stará hydroizolace je jedním z nejčastějších problémů, kvůli kterému je bazén třeba rekonstruovat. Moderní folie a izolace jsou samozřejmě zdravotně i ekologicky nezávadné, odolné proti mechanickému poškození i proti agresivitě a tvrdosti vody. Mnohé folie se také dokáží přizpůsobit jakémukoliv tvaru bazénu a dnes se vyrábí s velmi dlouhou živností a kvalitou. Pokud si pořizujete zcela nový bazén, nezapomeňte na kvalitní filtraci a na dobře zařízenou strojovnu bazénu. Právě technologické zázemí, bazénové příslušenství i provedení rozvodů vody vám předurčí komfort a efektivitu provozu bazénu.

Když už je řeč o hydroizolacích, léto je všeobecně vhodnou dobou k rekonstrukcím. U jedné firmy naleznete jak vybavení a izolace bazénů, tak i hydroizolace všeho druhu, od země až po střechu. Kromě izolace střechy si můžete nechat odizolovat i balkon a terasu, což se vám v létě také bude hodit.