Kterou masáž si vybrat aby vám nejvíce pomohla

Kterou masáž si vybrat aby vám nejvíce pomohla

Jen u máločeho si odpočinete tolik, jako u masáže. Na chvíli se dokonale uvolnit, relaxovat, na nic nemyslet a jen si užívat. O blahodárných účincích masáže snad není nikoho třeba přesvědčovat, co je však dobré vědět je, jaký druh masáže si zvolit. Masáž lávovými kameny, indická masáž hlavy, Breussova masáž, sportovní, možností je opravdu celá řada a každá výše jmenovaná metoda působí na tělo jinak a hodí se pro jiné obtíže nebo uvolnění. Podle čeho vybírat a jak se v pojmech zorientovat?

Pod sportovní masáží vás čeká přesně to, co název napovídá. Slouží k osvěžení, rychlejšímu odstranění únavy a regeneraci svalů, brání jejich zkracování a je ideální po náročném sportovním výkonu. Může se také využít před výkonem nebo pro léčebné účinky při poranění svalu. Mezi celosvětově nejoblíbenější masáže potom paří Havajská Lomi Lomi. Plynulé techniky mají svou rytmikou a energií vysoce relaxační účinek a ve spojení s exotickou aromaterapií navodí pocit klidu a pohody jako zažijete málokde jinde. Mimo to, že si při této masáži odpočinete i stimuluje krevní oběh, odstraňuje svalovou bolest a pomáhá detoxikaci organismu.

Indická masáž hlavy má tisíciletou tradici a mnohdy se jí přisuzují takřka zázračné účinky. Uvolňuje stres a napětí v těle, pomáhá s nespavostí, údajně i s padáním vlasů a když ji skombinujete s masáží šíje a ramen, budete se cítit jako znovuzrození. Breussova masáž je ideální pro uvolnění páteře a pomoc se zdravotními obtížemi.

Nejenom záda, krk a hlava si zaslouží péči, ale dobré je nezapomínat i na nohy. Reflexní terapie pomocí tlaku na nohy pomáhá léčit řadu obtíží. Na chodidlech se nachází řada reflexních bodů propojených se všemi orgány těla a jejich tlaková simulace pomáhá uvolnit se. Vašim nohám prospěje i když nevynecháte pedikúru zanecháte svá chodila hýčkat ve všech ohledech.