I podlaha si zaslouží nový kabát

I podlaha si zaslouží nový kabát

Vzhled každé domácnosti se jednou za čas obměňuje, je třeba koupit nový nábytek, vymalovat zdi nebo zvolit nové dekorace. Na co se ovšem už tak často při opravách nevzpomene, je podlaha. Do dětského pokoje koupíme nový koberec, ale na ostatní místnosti jako by se zapomnělo a staré linoleum v kuchyni tak nese mnoho stop po vaření, plovoucí podlaha v obývacím pokoji je popraskaná a kachličky v koupelně poničené. Přitom s podlahou přicházíme do styku každý den, často doma běháme bosí a je potřeba aby nám bylo příjemně od noh, ale také aby byla bezpečná a v neposlední řadě vypadala dobře.

Na prodej podlahových krytin se zaměřuje mnoho obchodů a až půjdete vybírat, mějte na paměti několik užitečných rad. Podlaha je dlouhodobá investice, budete po ní chodit denně po mnoho let a jak už bylo zmíněno, vyměnit podlahu není tak jednoduché jako přemalovat zeď, proto svůj výběr dobře zvažte. Nejen co se týká funkčnosti ale i barvy a vzhledu, lepší je volit neutrálnější barvy podlah, které se případně budou hodit k rozdílným barvám stěn a změnit tak vzhled interiéru nebude problém. Také je ideální volit takové vzory, které se hned neokoukají a nezačnou vás nudit nebo vám vadit. Při vzorech je vhodné se zaměřit i na to, aby opticky nezmenšili místnost.

Při výběru zohledněte i jednotlivé místnosti, v kuchyni se podlaha nejčastěji poničí, v koupelně čelí vlhkosti, v ložnici by měla být hlavně příjemná. V dobrém podlahovém centru vám poradí ohledně dostupných materiálů, kterých je dnes na výběr už mnoho a pomohou se vším, co je pro podlahy třeba. Než přistoupíte k samotné pokládce podlahových krytin, je třeba aby podklad pod nimi byl ve výborném stavu, rovný, čistý a suchý, jinak se i ta nejlepší podlaha brzy znehodnotí. S tím vám také nejlépe pomohou profesionálové.