Rodinná pohoda a vše v dosahu

Rodinná pohoda a vše v dosahu

Pobyt na horách je prospěšný pro děti i dospělé, a to v létě i v zimě. Ideální prostředí zájemci o hory najdou v Harrachově v Krkonoších. Mohou se ubytovat třeba v rodinném penzionu U Janoušků. Z jeho oken je nádherný výhled na hřebeny Krkonoš a na největší skokanský můstek v České republice – K180. V penzionu jsou dva apartmány, jeden v suterénu a druhý v prvním poschodí. Apartmán v suterénu nabízí dvě místnosti, se dvěma a třemi lůžky, vlastní sociální zařízení, kuchyňku, společenskou místnost a terasu. Apartmán v prvním poschodí má rozlohu 30 metrů čtverečních, pokoje se dvěma a třemi lůžky lze oddělit zatahovací stěnou. Ubytovaným je tady k dispozici sociální zařízení, malá kuchyňka a balkón. Při plném obsazení se v penzionu ubytuje deset osob, budova je v klidné zóně a hodí se pro rodiny s dětmi i seniory. Do centra města je to pouhých patnáct minut, na cyklotrasy a turistické cesty, které návštěvníky provedou jak po Krkonoších, tak po Jizerských horách, se dá napojit přímo u budovy penzionu. Kousek odtud je hraniční přechod do Polska pro cyklisty a pěší.

Kdo by chtěl přijet v zimě, najde upravené běžecké tratě asi 400 metrů od domu, ze zastávky ski busu pouhých 150 metrů od penzionu se dá dojet do ski areálu na Čertově hoře. Ani ten není daleko, asi jen jeden kilometr cesty. Lyžovat se dá i na místě, sjezdovky jsou vhodné pro začátečníky, ti najdou nenáročný vlek pro sebe ve vzdálenosti asi 800 metrů od penzionu. A to není všechno. Ubytování Harrachov je jedinečné tím, že v místě je ještě další vyžití, jako například bobová dráha, lanové centrum, lezecká stěna a půjčovna čtyřkolek. Vše je v docházkové vzdálenosti. V létě se dá jít i na nedaleké koupaliště, s dětmi na minigolf, nebo i na tenisové kurty či golfové hřiště.

Majitelé penzionu U Janoušků svým klientům nachystají snídani, pokud si to budou přát, pomohou s výběrem procházek a výletů po okolí, ty, kteří nepřijedou vlastním autem, dopraví na zastávku autobusu nebo vlaku. A dovolí se ubytovat i s pejskem.