Koupit kvalitní potraviny není složité

Koupit kvalitní potraviny není složité

V poslední době se vedou stále častější debaty týkající se potravin, a především potom jejich kvality. Stále více lidí si uvědomuje, že kvalita toho, co jí může mít dopady na jejich zdraví, a tak se snaží dávat si pozor na to, co kupují. Jak se však v přeplněných supermarketech vyznat v tom, co je zdravé a dobré? Kdyby člověk měl číst složení všeho může v obchodě klidně strávit celý den, nehledě na ono rozhodování, co z toho tedy vybrat.

Prvotně může pomoct samotný název výrobku, ač mnozí nadávají že ne každé pomazánkové máslo si může říkat máslo, a ne každý jogurt má toto pravidlo své opodstatnění. Výrobky, které se tak chtějí nazývat musejí splňovat určité normy kvality. Proto je dopředu jasné, že máslový krém nebude mít srovnatelné složení s máslem. Ačkoliv číst složení nebaví nikoho, zvlášť u uzenin alespoň zběžně koukněte na to, kolik masa obsahují, jakmile je toto procento nízké, a naopak podíl soli a vody vysoký, vraťte výrobek zpátky do regálu. Nebojte se, si vzít několik produktů a vzájemně je porovnat, jedině tak si uděláte jasnou představu, co je skutečně lepší. Všeobecně maso a uzeniny jsou kapitolou samou pro sebe, u všeho masa kontrolujte, jak je skladováno. čtěte složení, ale také preferujte spíše průhledné obaly, ty nemají co skrývat a výrobek hrdě ukáží, že je skutečně v pořádku. Toto pravidlo platí v podstatě u všeho. Stejně tak i to, že výrobky, které nemají, co skrývat na sobě mají viditelně napsané složení.

Vyplatí se také najít si svůj oblíbený obchod a značku potravin, něco, kam víte, že se vždy můžete vrátit a najdete tam to, co hledáte, jako jsou například potraviny Nová Paka. Ušetříte si tak dlouhé hledání, kam zase přesunuli regály s vaší oblíbenou značkou a nákup vyřešíte během chvíle. A poslední rada na závěr, ačkoliv by toho bylo možné napsat ještě mnoho. Je zásadní rozdíl mezi minimální trvanlivostí a datem použitelnosti neboli spotřebujte do… Pokud je prošlá minimální trvanlivost je výrobek většinou ještě poživatelná, pokud je správně skladován, při prošlé době spotřeby však už není dobrý nápad ho jíst.