Na gynekologii to nemusí být jen nepříjemné

Na gynekologii to nemusí být jen nepříjemné

Strach z lékařů je nadčasovým fenoménem a netýká se zdaleka jen dětí. I dospělí se totiž bojí. Ale je ten strach opravdu z lékařů, nebo se bojíme spíše toho, co o našem zdraví zjistí?

Mezi lidmi existují v lékařství obecně oblíbenější a méně oblíbené obory. Asi nejmenší problém nám činí chodit k obvodnímu lékaři. Je to patrně proto, že víme, že kromě špejle, kterou nám doktor přidrží jazyk, když se nám dívá do krku, nás nic horšího nečeká. Stejně tak se u praktického lékaře asi nedozvíme žádná šokující a vážné zdravotní problémy. Maximálně nám předepíše sirup proti kašli, nebo nás pošle na složitější vyšetření někam jinam. Naopak nejméně rádi chodíme k zubaři a mezi ženami nepatří k nejoblíbenějším lékařům ani gynekologové.

Dříve ne úplně příjemné preventivní prohlídky, které by každá žena měla na gynekologické ambulanci podstupovat pravidelně, se ale mohou náhle změnit na mnohem častější návštěvy, na které se ženy budou těšit. Tato změna nastává ve chvíli, kdy žena otěhotní.

Většina žen je tak nějak od přírody naprogramovaná na to, že chce miminko, a tak se na tuto chvíli připravují mnohdy celý život. Gynekolog se potom stává jakýmsi průvodcem a odborným poradcem po dobu celého jejího těhotenství. Je proto důležité vybrat si někoho, u koho se budeme cítit co nejlépe.

Pokud jste z Valašského meziříčí, z Hranic nebo z  okolí a sháníte dobrého gynekologa, který vám bude zkušenou oporou v době vašeho těhotenství a strážcem vašeho intimního zdraví i mimo něj, zkuste navštívit gynekologickou ambulanci paní doktorky Jany Švarcové. Ochota a laskavost, se kterou paní doktorka přistupuje k pacientkám, ocení jistě každá z vás. Ochota a vstřícnost jsou u lékařů obecně důležitými atributy snad v každém oboru. Na gynekologii by měly být ale nepostradatelnou součástí každého vyšetření. Málo která žena si vyšetření na gynekologickém křesle užívá a pokud se k tomu přidá i nepříjemný tón lékaře, který nám dává najevo, že ho naše vyšetření pomalu obtěžuje, pohodovému zvládnutí celé situace to moc nepřidá.

Spousta žen si také neumí představit chodit ke gynekologovi muži. Jednak proto, že se před ním více stydí a jednak proto, že mají pocit, že jejich gynekologickým problémům nikdy dostatečně neporozumí, jelikož je sám nikdy neměl.

U paní doktorky Švarcové se však bát nemusíte. Díky citlivému a ženskému přístupu, se kterým přistupuje ke každé ze svých pacientek, se u ní budete cítit příjemně. A cítit se příjemně na obecně nepříjemných vyšetřeních, to si přeje snad každý.