Proč na stěhování chcete stěhovací firmu

Proč na stěhování chcete stěhovací firmu

Stěhování je noční můra mnoha lidí, a ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Existuje však způsob, jak si všechny starosti můžete ušetřit, stačí si pozvat stěhovací firmu, nebo autodopravce, který má ve své nabídce i stěhování. Autodoprava je totiž alfa a omega všeho, přepravit nábytek z jednoho místa na druhé je hlavní pointa. Kdyby to však bylo jen tak jednoduché, nikdo se se stěhováním tolik nestresuje.

Kdy je vhodný čas se firmě ozvat, že budete jejich služby potřebovat? Jelikož o stěhování se málokdy dozvíte ze dne na den, ale aspoň měsíc dopředu o tom víte, platí stejné pravidlo jako všude, čím dřív tím líp. Především termíny na konci měsíce, kdy končí nájemní smlouvy bývají plné. Když si objednáváte firmu, měli byste mít aspoň hrubý soupis věcí, aby věděli, co budou stěhovat. Je rozdíl vzít pár krabic nebo stěhovat piano. Právě proto bude pravděpodobně firma potřebovat se jít na místo podívat ještě, než celá akce začne, aby věděli, kde parkovat, jak velké jsou vchody a kolik toho asi bude.

Nejen že si ušetříte starosti se sháněním dodávky a zajišťováním autodopravy, ale mnoho firem také nabízí tak zvané stěhování na klíč. To znamená, že vám poskytnou všechen obalový materiál, bublinkové folie, krabice, přepravky a rozmontují a na místě znovu smontují nábytek. Také se nemusíte starat o odvoz odpadů, který po vás na místě zůstane, ten autodopravce odveze k likvidaci. O své cennosti se u stěhovací firmy bát nemusíte, dáte si je do uzamykatelných boxů a všechny auta jsou opatřena bezpečnostními prvky. Na ceně se vždy domlouvejte předem, podle odhadu prostor a toho co vše je třeba stěhovat, by firma měla zhruba vědět cenu a je to lepší, než když potom vzniknou nějaká nedorozumění.