Starosti s mytím oken si můžete ušetřit

Starosti s mytím oken si můžete ušetřit

Mytí oken k velkému jarnímu úklidu prostě patří. Na mnohé však při představě, co vše mytí oken obnáší jdou mdloby, jenom se podívá ven a vidí samé šmouhy na skle. Odkládat to neustále dál a z jarního úklidu udělat letní, pak podzimní, a nakonec to tedy nechat na příští rok, není úplně nejlepší nápad, a stejně vás to jednou dožene. Lepší je se do toho pustit hned a zbytek léta si užívat výhled na rozkvetlé zahrady a slunečné dny bez toho, aniž byste museli mžourat přes špinavá skla.

No a proč se okna myjí zrovna na jaře? Důvod je jednoduchý, je na to totiž ideální počasí! V létě na horském slunci voda na skle rychle zasychá a tvoří se šmouhy, naopak v zimních mrazech přimrzá a čistící prostředky ztrácejí svůj efekt. Proto je ideální zvolit den, kdy hezky svítí sluníčko, je asi kolem dvaceti stupňů. S dobrou náladou a úsměvem jde přece vše líp. A pokud se na tuto činnost opravdu necítíte, vždy máte možnost si pozvat někoho na profi mytí oken. Sazby firem nejsou nijak neúnosné a mnohdy to za ušetřený čas a starosti stojí. A také pokud bydlíte v nejvyšším patře, nemusíte se bát, že z okna vypadnete, když za vás práci udělají profíci na práce ve výškách.

Pokud se ale odhodláte k této činnosti sami, je dobré ji brát systematicky a pořádku, ať máte větší klid. Nejdřív si ukliďte okolí kolem oken, ať vám nic nezavazí a utřete prach i z garnýží a parapetů. Poté jsou na ředě žaluzie a rámy, které je také třeba důkladně umýt. Na dřevěné rámy nepoužívejte žádné přípravky, které nejsou na dřevo určené, mohli byste si je poškrábat a poškodit. Čištění skel je potom z velké části o prostředcích a vybavení, které na jejich leštění a umývání použijete. S tím vám také nejlépe poradí profesionálové.