Tikot hodin má stále svůj půvab

Tikot hodin má stále svůj půvab

Zatímco někteří lidé v dnešní době považují náramkové hodinky za přežitek, protože čas sledují na mobilním telefonu, který mají stále při ruce, jiní si hodinek váží jako symbolu prestiže. Neváhají za hodinky utratit nemalou sumu, protože vědí, že mít drahé hodinky je prostě „in“. Znalci okamžitě ocení, když se na zápěstí objeví značky jako Davosa Swiss, Roamer of Switzerland, Axcent, Danish design, Royal London a další. Hodinky působí dobře, když jsou v dokonalém stavu, a proto je třeba věnovat péči výměně a výběru nového řemínku. Vše spolu musí dokonale ladit, některé firmy dokonce řemínek barevně přizpůsobují ciferníku a dalším detailům hodinek. Je škoda, když si při výměně řemínku některých drobností nevšimneme a vybereme to, to je momentálně k mání. Design hodinek tak dokonale zničíme a zlikvidujeme jejich jedinečnost. Když si s výběrem hodinek nevíme rady, je dobré obrátit se na odborníka. Hodinář má dokonalý přehled o tom, co se právě prodává a co se nosí. Poradí, co a kde koupit, jak o hodinky pečovat, aby nám vydržely co nejdéle.

To samé platí o nástěnných hodinách. Je škoda vyhazovat do kontejneru staré hodiny po babičce, které v sobě mají příběh mnoha generací. I když nejdou, zkuste je odnést do hodnářství. Řeknou vám tady, zda se oprava hodin dá uskutečnit a zda budou sloužit další roky. Zůstanou rodinnou památkou a budou připomínkou na doby dávno minulé. Vaše děti nebo dokonce vnoučata vám možná jednou projeví vděčnost, že jste je zachránili.

V hodinářství vám opraví hodiny, hodinky i starožitné hodiny, vymění v hodinkách baterie, vyzkoušejí jejich vodotěsnost. V hodinářství si můžete nové hodinky koupit, a také moderní hodiny, budíky, nebo i řemínky.

Návštěva hodinářství, kde všechno tiká, pohybuje se nebo dokonce odbíjí, je trochu romantickou záležitostí. Jako byste se na chvíli přenesli do jiného světa, který vám připomene, jak čas utíká a jak je vše pomíjivé.