Na Šumavu v zimě i v létě

Na Šumavu v zimě i v létě

Máte rádi Šumavu a chcete sem vyrazit na dovolenou? Ideálním místem pro váš odpočinek bude rodinný penzion Chata Churáňov. Můžete jet v létě i v zimě, Šumava má vždy co nabídnout. Penzion má ideální polohu blízko sedačkové lanovky, pokud vyrazíte v zimě na lyže, nebudete muset nikam cestovat a rovnou se necháte vyvézt na sjezdovku. V areálu Zadov se dají na lyžích trávit celé hodiny na upravených sjezdovkách, přizpůsobených na denní i večerní lyžování. Kdo sjezdovky moc nemusí, může hned u chaty nazout běžky a vyrazit do stopy. Běžkařské stopy se pravidelně upravují a nabízejí krásné zimní vycházky s výhledy na horská údolí. Postaráno bude i o vaše děti, které se lyžovat teprve učí. Kousek od penzionu je sjezdovka U Horejšů, určená pro začátečníky. Děti i dospělí se mohou zapsat do lyžařské školy, kde se naučí potřebným dovednostem. A ten, kdo je ubytovaný na Chatě Churáňov, bude mít dokonce dvacetiprocentní slevu.

Nezapomenutelný je pobyt v penzionu i v létě, kdy se budova ponoří do svěží zeleně. Dá se vyrazit na pěší vycházky nebo i na delší výlety na kole. Krajina je totiž protkaná množstvím cyklostezek.

Ubytování na Chatě Churáňov je velmi příjemné, k dispozici jsou dvoulůžkové pokoje pro páry i čtyřlůžkové pro rodiny. Všechny mají vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem, v pokojích je televize a lze se díky wi-fi připojit na internet. Když se hosté vrátí z lyžování nebo z pěšího výletu, mohou se jít prohřát do sauny a odpočinout si ve whirpoolu. Nebo se jít protáhnout do malé, ale dobře vybavené posilovny. Chata je nekuřácká, proto se hodí pro pobyt zejména rodin s dětmi. Děti si mohou jít zahrát na hřiště se skluzavkami a prolézačkami, za špatného počasí do herny uvnitř penzionu.

K Chatě Churáňov se dá pohodlně dojet autem, parkovat lze na přilehlém parkovišti. Kola a lyže je možné zanechat v úschovně.