Malá firma zvládne i velké úkoly

Malá firma zvládne i velké úkoly

Tomáš Havel z Prahy založil svou firmu TAH už v roce 1992. Rozhodl se spoléhat se jen na sebe a svoje pracovníky. Malá firma má podle něj tu výhodu, že může pružně reagovat na požadavky zákazníka ve velmi krátké době.

Stavební firma nabízí komplexní výstavbu rodinných domů, tak zvané stavby na klíč, ale i jen dílčí stavební práce. Výhodou zakázky na „klíč“ je to, že firma odvede všechny potřebné práce spojené se stavbou sama, za jejich kvalitu ručí a majitel domu se zpětně nemusí dohadovat s jednotlivými dodavateli, kdo způsobil chybu a kdo ji napraví.

Majitelé starších domků si mohou u Tomáše Havla nechat udělat zateplení fasády nebo různé betonové konstrukce. Jsou jimi schodiště, výtahové šachty, monolitické věnce, opěrné zídky, bazény a žumpy.

Tomáš Havel dodává a montuje také panelové stropy, dělá tlakové izolace staveb za pomoci asfaltových pásů a stěrkové izolace. Věnuje se i izolací spodních staveb včetně utěsnění průsaků v betonových konstrukcích.

Firma má ke své práci dobré vybavení, například vlastní zemní stroj UNC 60 s nástroji, podkopovou lopatou, která je skvělým pomocníkem pro nakládání a dobývání zeminy a štěrku, a vrtákem, který se dá použít až do průměru 200 milimetrů. Dále má Tomáš Havel k dispozici bourací kladivo HRK 315, vidle na skládání palet a zubovou čelní lopatu na drobnou těžbu.

Díky tomuto vybavení se firma může pustit i do bouracích prací nebo terénních úprav kolem rodinných domů. Vyvrtá díry pro trubkové oplocení, plot udělá z KB bloků nebo pohledového betonu.

A protože přijíždět ke zbrusu novému domu po nerovné, kamenité nebo zablácené cestě je nepříjemné, řešením je nechat si udělat příjezdovou komunkaci k domu ze zámkové dlažby. Dobře se udržuje, vydrží i větší zatížení a dodá domu finální podobu.

Výsledky práce firmy TAH je možné vidět například v areálu Základní umělecké školy Bajkalská nebo rodinného domku v Jesenici. Pozemní práce si zadali majitelé objektů v Kolovratech i Lysé nad Labem.