Brány, vrata, žebříky a pracovní stoly

Brány, vrata, žebříky  a pracovní stoly

Bez výrobků z kovu se v běžném životě neobejdeme. Kov je pevný, pokud je dobře ošetřen, je odolný vůči povětrnostním vlivům a umožňuje výrobu prakticky nezničitelných předmětů. Ideální je na výrobu vrat a posuvných bran. Posuvné brány ocení hlavně ti, kteří mají příjezd k domu nějakým způsobem omezen, v nezvyklém terénu nebo v místě, které brání nákupu a instalaci standardního výrobku. Vrata a brány se potom dělají na zakázku, takže jsou vyrobené přesně podle přání majitele nemovitosti. U posuvných vrat je třeba myslet pouze na to, aby byl na pozemku dostatečný prostor na zasunutí brány. Musí být asi o třetinu větší než průjezdná šířka brány. Ale ani nedostatek místa nemusí bránit majiteli domu v uskutečnění jeho snu. Dají se vyrobit dvě brány, které se posouvají proti sobě. Ani vzhled a potrchová úprava samotné brány nebo vrat nejsou ničým omezeny, záleží jen na vkusu zadavatele. Brána nebo vrata mohou celokovová, z kovu může být jen rám a vyplň lze přizpůsobit vzhledu již stávajícího oplocení. Pokud dům ještě oplocení nemá, je ideální příležitost objednat si vedle brány a vrat i plot, ohradu, branku a další součásti oplocení od jednoho dodavatele. Výhodou bude stejný vzhled i možnost sladit typy ovládání. Bránu lze ovládat ručně, ale daleko pohodlnější je nechat si nainstalovat elektrický pohon.

Firmy, které se zabývají zakázkovou kovovýrobou, mají v nabídce obvykle i další výrobky, jako jsou schodiště, schodišťové doplňky jako zábradlí a madla, podesty a přístřešky. Schodiště mohou být užívána u hlavního vstupu, případně jako požární, mohou mít i různé tvary. Mohou být přímá, točitá i spirálová. Zakázková výroba umožní umístit schodiště i do atypických a stísněných prostor.

Z kovu se dají vybudovat také přístřešky na dřevo nebo nářadí, komínové lávky, žebříky na střechu, zakrytí na světlíky, poklopy a kryty šachet. Kutilové ocení kovové pracovní stoly do dílny, vozíky nebo i plechové skříně, ve kterých mohou bezpečně, pohodlně a přehledně skladovat nejrůznější nářadí.