Hotely na míru

Hotely na míru

Jak se říká, všude dobře, doma nejlíp. Toto staré přísloví zkrátka platí. Nicméně stejně jako milujeme svůj domov, spousta z nás zbožňuje také cestování a výlety. A i když by to bylo pohodlné, domov si s sebou vzít prostě nemůžeme. Na druhou stranu možná právě ubytování v novém, a pro nás naprosto nezvyklém, prostředí má při cestování také své kouzlo.

Když už se rozhodneme opustit stěny útulného a bezpečného místa, kterému říkáme domov, přirozeně chceme jet někam, kde se budeme cítit alespoň částečně tak dobře jako právě doma.

Díky tomu, jak je dnes nabídka ubytování široká, má každý možnost přijít si na své. Na druhou stranu se ale mezi všemi těmi druhy ubytování můžeme docela lehce ztratit. Dokonce i když se rozhodneme pro jeden typ ubytovacího zařízení, nemáme ještě vyhráno. Existuje totiž ještě mnoho různých podkategorií, mezi nimiž se musíme probrat a zorientovat. Třeba takový hotel může mít klidně i čtyři až šest různých podob.

Obecně je za hotel označováno ubytování s více než 10 pokoji pro hosty. Hotely by měly také disponovat restauračním zařízením a recepcí s nepřetržitým provozem. Existuje však mnoho specifických typů hotelů, mezi kterými si můžeme vybírat.

Jedním z nich je třeba horský hotel. Tento hotel pravděpodobně nebude zdobený zlatem ani skleněným nábytkem, ale měl by poskytovat veškeré služby jako hotel své kategorie. Problém však může nastat s jeho přístupností. Vzhledem k tomu, že se jedná o hotely v horském terénu, nemusí být vždy možné se dostat autem až přímo k nim. Při balení věcí, co si vezmeme s sebou, bychom s tím měli počítat.

Problém často nastává u lázeňských a wellness hotelů. Lázeňský hotel se vyznačuje tím, že je v blízkosti lázní, nebo se nachází na místech, která mají lázeňský status. Tyto hotely jsou využívány zejména pro ozdravné a léčebné pobyty, přičemž kromě standartních hotelových služeb nabízí svým hostům také služby lékaře a léčebnou péči. Oproti tomu do wellness hotelu jedeme, když si chceme odpočinout užít si nějakého toho hýčkání. Bolavá záda ani astma nám v něm sice nevyléčí, za to si díky bazénům, masážím a saunám, které patří mezi speciální služby hotelů, můžeme užít nebývalý relax.

Takzvaný kongresový hotel se zase využívá především k pracovním záležitostem. Lidé se tam sjíždí za firemními školeními, team buildingem nebo se zde setkávají se svými obchodními partnery.

Boutique hotel nabízí ubytování v krásném prostředí z pravidla zrekonstruovaných secesních domů s ubytováním na špičkové úrovni, Tyto hotely většinou bývají menší a nabízí velké soukromí.