Skvělý pozemek se stavbou k demolici

Skvělý pozemek se stavbou k demolici

Žádná stavba se neobejde bez zemních a výkopových prací. Do výkopů se můžete pustit i sami, s pomocí krumpáče, rýče, lopaty a kolečka. Možná to zvládnete, pokud chcete stavět jen nevelkou chatu, která si nevyžádá hloubení tak důkladných základů. Záleží nejen na tom, jak rychle chcete mít celou stavbu pod střechou, ale také na tom, kolik máte volného času a jakou máte kondici. Při stavbě rodinného domu se ovšem bez pomoci profesionální firmy asi neobejdete. Zvlášť pokud chcete mít pod domem sklep, garáž, bazén nebo třeba dílnu. Za vykonanou práci budete muset zaplatit, ale na druhou stranu si ušetříte spoustu starostí, času a fyzických sil. Profesionální firma zvládne výkopové práce v mnohem kratším čase, protože má potřebné stroje a další vybavení. Firmy, které se touto specializací zabývají, dělají i další navazující úkony, jakými jsou například demolice a zemní práce. A to se při výběru firmy může stát rozhodujícím faktorem.

V našich vesnicích i městech je spousta opuštěných domů, jejichž majitelé se odstěhovali nebo zemřeli. Rodina nemá sílu ani chuť se o starý a rozpadající se dům postarat a opravit ho. Raději se ho co nejrychleji zbaví. Takové domy často stojí na pěkných pozemcích uprostřed další zástavby, obklopené starými vzrostlými stromy a rozhlehlou zahradou. Mnohé kupce skutečnost, že na stavebním pozemku stojí dům, určený k demolici, odradí. Na jedné straně se není čemu divit, protože odstranit starou stavbu stojí úsilí a prostředky, na druhé straně je potřeba zvážit i výhody takového kroku. Někdy se ukáže, že stavba není tak narušena, aby si vyžádala úplnou demolici, kdy by najela těžká technika a celý dům srovnala se zemí. Často postačí částečná demolice, která nenaruší statiku nemovitosti.

Demoliční firma provede nejen bourací práce, ale také přípravné. Vyřídí všechna potřebná povolení, vytřídí vzniklý odpad, vše nepotřebné odveze a nechá zlikvidovat. A potom už může nastoupit stavební firma, která vybuduje úplně nový dům, přesně podle vašich představ.