Nech brouka žít, ale škůdce znič

Nech brouka žít, ale škůdce znič

Uvidět zblízka jiskrné oči hlodavce může být zábavné, nikoli ovšem ve vlastním sklepě nebo dokonce obytných prostorách domu. Potom je asi na místě zavolat na pomoc odborníka, který provede deratizaci a následně i desinfekci. Specializované firmy se věnují širokému spektru činností. Na vaše vyžádání vyklidí neobývané prostory a pokud je třeba, tak je také uklidí. Je to práce, kterou by zvládl i majitel nemovitosti, ale strávil by touto činností dlouhé hodiny. Firma má na úklid svoje technologie a prostředky na čištění, a tak si s úkolem poradí mnohem rychleji a efektivněji.

V poslední době se na specializované firmy stále častěji obracejí majitelé domů, na jejichž římsy a balkony usedají přemnožení holubi. Jejich trus znečišťuje fasády, hyzdí je a dá se špatně odstranit. A to ani nemluvíme o tom, že se může stát zdrojem nebezpečné nákazy. Firma je na úkoly tohoto typu připravená, namontuje na místa, kam holubi nejraději usedají, zábrany.

Na začátku léta je dobré prohlédnout půdní prostory a různá zákoutí zejména se dřevem. Rádi si tam svoje hnízda dělají sršni, vosy a další bodavý hmyz. Pokud jejich úhledná obydlí člověku nepřekážejí, asi není nutné je odstraňovat. Horší situace nastane, když je v domácnosti někdo, kdo má na bodnutí hmyzu alergii. Neopatrné šlápnutí na bodavého jedince se potom člověku může stát osudným. Nehodě je proto lepší předem zabránit a hnízda odstranit. Vosám a sršňům potom nezbude, než si hledat jiné útočiště a obydlí pro další generace umístit jinde.

Obyvatelé panelových domů někdy trápí kolonie malých rezavých mravenců, které se po teplých stoupačkách dostávají až do bytů a tam hledají něco k snědku v našich zásobách potravin. Je to velmi nepříjemná záležitost, ale s trochou trpělivosti se dá vyřešit. Firmy, které se na hubení hmyzu a škůdců specializují, mají k dispozici látky, které zabrání dalšímu množení mravenců. Tak se po relativně přijatelné době kolonie mravenců zmenšují, až nakonec zmizí úplně.