Ozdoba na svatbu i na ples

Ozdoba na svatbu i na ples

Každá nevěsta chce být ve svůj svatební den krásná, mít ty nejhezčí šaty a účes, a také kytici, která všechny přítomné ohromí. Všechna přání snoubenců už dlouhé roky plní květinářství v Zubří na Vsetínsku. Svatební floristikou je vyhlášené, váží se tady nádherné svatební kytice, vyrábějí corsage pro ženichy, květinové přízdoby pro nevěsty do vlasů, květinové náhrdelníky a náramky, dále pak kytičky pro družičky, maminky a svatební hosty. Květinářství zajišťuje i svatební květinovou výzdobu kostelů, obřadních síní a restaurací. Díky tak velké nabídce služeb, kterou květinářství poskytuje, se dá květinová výzdoba místností dokonale sladit s těmi kyticemi, které bude mít nevěsta a další hosté v rukou, případně na oblečení nebo ve vlasech.

Květiny si lze v Zubří objednat ke všem možným příležitostem, k narození dítěte, ke gratulacím k nejrůznějším osobním i pracovním příležitostem, k promocím i narozeninám, ke svátku svatého Valentýna. Z nádherné květinové výzdoby se mohou těšit návštěvníci restaurací, do recepcí i pokojů si ji objednávají majitelé a provozní hotelů, chystá se také na reklamní a výstavní stánky na veletrhy.

O tom, že v květinářství v Zubří své práci rozumějí, svědčí i účast zdejších floristů na národních soutěžích jako je Děčínská kotva, Kopidlnský kvítek a mezinárodní soutěži Victoria Regia. Podílejí se i na tematických výstavách po celé České republice, pořádají odborné semináře pro firmy a vlastní přehlídky módy, účesů a květin pod názvem Dokonalost elegance. Lístky na tuto akci v Zubří bývají beznadějně vyprodané už týdny předem, protože do nevelkého městečka se sjíždějí milovníci květin a módy ze širokého okolí. Každá kytice na přehlídce má jinou barevnost, tvar i použitý sortiment rostlin.

Květiny se dají použít i jako oděvní doplňky kabelek, klobouků a opasků. Floristika je prostě obor, který se stále rozvíjí, fantazii se tady meze rozhodně nekladou. A byla by nakonec velká škoda nevyužít toho, co se dá vypěstovat v takové rozmanitosti. Zahradníci se předhánějí, aby svoje zákazníky překvapili novými barevnými odstíny květin. Už dávno nejsou v nabídce jen červené, bílé nebo růžové karafiáty, žluté a červené tulipány, rudé a čajové růže. Květiny se různě kombinují, aby vznikly nezvyklé a neotřelé kompozice.