Nešizené maso je dnes vzácné

Nešizené maso je dnes vzácné

Češi zkrátka milují maso. Když srovnáme moderní dobu a pár desítek let starou historii zjistíme, že dnes lidé jedí trošku jinak. Někteří klasickou přílohu vyměnili za zeleninu, někteří zase jedí jen jedno pořádné jídlo během dne a jiní zase v rámci úbytku na váze a zdravého životního stylu vynechávají pečivo. Čeho se ale lidé vzdávají opravdu těžko, je kus šťavnatého a kořením vyladěného masa.

Jíst maso je lidská přirozenost a většině z nás se ho prostě těžko vzdává. Některým se sice podaří od masa oprostit úplně a stát se vegetariány nebo dokonce vegany, bohužel ale ne každý má takto silnou vůli nebo přesvědčení a nějaké to maso čas od času zkrátka potřebuje. Nicméně není maso jako maso, a když už se pro konzumaci masa rozhodneme, měli bychom dbát nejen na jeho kvalitní přípravu, ale také dát pozor na jeho složení. Masa od různých výrobců a potažmo i prodejců se totiž mohou lišit nejen barvou, vůní, chutí ale také obsahem. Zejména masa ze supermarketů nás mohou svým složením poměrně překvapit.

Ne nadarmo se tedy lidé čím dál častěji rozhodují kupovat si maso přímo u „zdroje“. Soukromé hospodářství Kohout a synové je jedním z míst, kde seženeme vždy čerstvé maso, aniž bychom se museli bát o jeho původ. Firma funguje od roku 1990 a je založena na dlouholeté rodinné tradici.

Firma se zabývá nejen rostlinou ale také živočišnou výrobou, což je mimo jiné důvodem, proč jsou jejich výrobky tak kvalitní. Firma hospodaří na 250 ha půdy, kde pěstují převážně obiloviny z nichž si následně vyrábějí krmné směsi pro zvířata. Firma chová prasata, hovězí, ovce a kozy. V hospodářství Kohout a synové kladou důraz na chov přirozeným způsobem, který zahrnuje pastvu, výběhy i přirozenou plemenitbu.

Maso firma zpracovává ve vlastních provozech masné výroby a prodává ho jak v syrovém stavu, tak také jako uzeniny nebo jiné masné výrobky ve svých soukromých prodejnách. Pro ty, co nemají čas si sami maso uvařit, firma také vaří ve vlastních jídelnách. V masné prodejně si tak můžeme nejen nakoupit maso na přípravu výtečného nedělního obědu, koupit svačinu do práce, ale také ochutnat pokrmy připravované firmou samotnou.