Děti mohou hubnout i zábavnou cestou

Děti mohou hubnout i zábavnou cestou

Dětská obezita je v současné době čím dál větším problémem, který trápí mnoho rodičů, ale i dětí. O tom, jaké zdravotní problémy se pojí s obezitou je zbytečné psát, vědecké články na toto téma jsou dostatečně alarmující. Mnohem důležitější je vědět, jak rodiče mohou svým dětem pomoci a co se pro jejich zdraví dá udělat. Pokud lékař navrhne, že dítěti by nejvíce prospěl pobyt v dětské léčebně, kde by mu odborníci pomohli se zbavit nadváhy, neměli by se rodiče bát dítě tam na léto poslat. Dítě se zábavnou a příjemnou cestou samo naučí, jak se správně stravovat, osvojí si správné návyky a shodí přebytečná kila.

V dětské léčeně Křetín je terapie dětské obezity založená na komplexním přístupu, kdy zahrnuje vzájemnou spolupráci lékaře, nutriční terapeutky, psychologa, fyzioterapeuta a kondičního trenéra. Hlavní myšlenkou této léčebny je že nevhodné stravovací návyky jsou naučené a dají se pomocí vhodných technik odnaučit. Změna chování nepomůže, je třeba zapojit i emoce a myšlení, které k nevhodnému chování vedou právě proto je zásadní práce odborníků z rozdílných oborů a přináší své výsledky.

Pobyt v léčebně pro děti probíhá zábavnou cestou, kdy formou her a projektů se sami učí, jak si správně poskládat jídelníček, udělat si přehled o tom, kolik je v čem cukrů a co je vhodné jíst. Zdravá a vyvážená strava by sama o sobě nestačila, a tak děti chodí na výlety, sportují a sami si mohou vybrat z mnoha sportů, které je budou bavit, aby měly zajištěný dostatek pohybové aktivity. Hubnutí se dá pomoct i relaxací jako je sauna nebo vířivky, kterými léčebna také disponuje. Zásadní je i práce psychologa a vzdělání rodičů, aby dětem s jejich zdravým životním stylem po návratu domů pomáhali. Na úspěchy a pokroky dětí dohlížejí odborníci a jejich zdravotní stav je průběžně sledován a měřen. V léčebně panuje přátelské prostředí a rodinná atmosféra, ubytování je pohodlné a okolní příroda působí pozitivně na psychiku.