Ani na jaře nemá imunita vyhráno

Ani na jaře nemá imunita vyhráno

První jarní sluníčko nám všem vykouzlilo úsměv na tvářích a rychle shazujeme tlusté zimní bundy a užíváme si paprsky v jarních kabátcích. Právě na začátku jara, kdy máme pocit, že už je teplo a krásně a nemůžeme se dočkat až si vyměníme šatník, však nejvíce hrozí nemoci z prochladnutí. Jarní počasí se mění během dne několikrát, a zatímco ráno svítilo sluníčko, odpoledne se klidně může přihnat sněhová přeháňka. Snadno se tak stane, že člověk prochladne a na krásné počasí se pak může dívat leda zpoza okna z postele.

Mezi nejčastější jarní onemocnění patří virózy z nachlazení. U každého se projeví jinak, někdo ulehne na lůžko a bez léků nevstane, jiný se zatnutými zuby děsí kolegy svým kašlem a rýmou. Časté je také nachlazení močového měchýře, které je spjato s nepříjemnými bolestmi a je způsobeno například sezením na studené lavičce. Samotné prochladnutí však tuto nemoc nezpůsobuje, ale jen podporuje. Na vině je i špatný pitný režim a oslabená imunita. a Jakmile na sobě zpozorujete první příznaky, je dobré co nejdříve navštívit lékařkou ordinaci lékaře. Dalším častým problémem jsou prochladlé ledviny nebo ztuhlé a bolavé svaly na zádech. Jaro svádí k nošení lehčího a odhalenějšího oblečení a stačí aby záda ofoukly a začnou bolet.

S jarem je spojen ještě jeden fenomén, a to je jarní únava. Tělo je po zimě oslabené, má nedostatek vitamínů a neustále se tak cítíme unavení a skleslí. Jarní únava není nemoc, avšak pokud se cítíte až příliš zle a unaveně, je vhodné praktického lékaře navštívit. Může se jednat o vitamínový deficit a pokud nedoplníte potřebné látky, jen těžko se vám bude se z únavy dostávat. Praktický lékař v Chomutově vám vždy pomůže s každým problémem a kdykoliv se vám něco nezdá, nebojte se jej navštívit.