Variabilní betonové svahovky

Variabilní betonové svahovky

O univerzálnosti betonu a jeho nespočetně možnostech využití není pochyb. Je základem mnoha staveb, ale najdeme ho na četných místech při každé procházce městem. Lavičky, sloupky, obrubníky, jsou jen některé z nich. Právě výrovou těchto betonových výrobků pro využití v geotechnice nebo výrobou běžných betonových tvarovek se zabývá naše společnost Horizont – Silidur. Na trhu se pohybujeme už od roku 1993 a vou výroou navazujeme na tradici sesterské firmy Silidur a italský Betonfirm. Společně s nimi rozvíjíme část výrobního programu a spolupracujeme s univerzitami na vývoji softwaru pro geotechniku a také máme akreditovanou zkušebnu betonových výrobků.

Zákazníkům nabízíme nejen dodání potřebných betonových výrobků, ale také spolupracujeme na návrzích skládacích konstrukcí, zprostředkujeme statistické posouzení a zajistíme montážní pomůcky a technické poradenství. Po dohodě je možná i výroba na zakázku.

Vyrábíme betonové sloupky pro vinaře a sadaře, obrubníky, obkladové panely pro zemní konstrukce, ale i betonové cihly a ztracené bednění. Mezi jeden z našich předních výrobků se řadí betonové svahovky sloužící pro montáž skládaných konstrukcí pro nejrůznější terénní úpravy, především opěrné a zárubní zdi. Svahovky jsou navržené tak, aby se zemina, která je součástí upravovaného svahu, stala součástí konstrukce, a kromě zpevnění i vytvořila vhodné prostředí pro růst vegetace, tím je zajištěna i jejich estetická stránka, kdy splynou s prostředím a výborně ho doplňují. Jejich hlavní technickou výhodou je potom variabilita v navrhování, snadná manipulovatelnost, nízká hmotnost a vysoká statistická stabilita. Svahovek vyrábíme několik typů vhodných pro drobné parkové zídky až po velké svahovky pro terasy nebo rozsáhlé terénní úpravy obytných čtvrtí. Mezi naše další výrobky se řadí betonové žlaby na krmení a napájení zvířat, jehlany pod řezivo a podstavce voltaických článků ale i parkové lavičky.