Odpady je potřeba řešit ekologicky

Odpady je potřeba řešit ekologicky

Je nejvyšší čas si uvědomit, že naše země opravdu není nafukovací a zamyslet se nad tím, kolik odpadů ročně vyprodukujeme. Miliony tun odpadů se už začínají velmi nepříznivě projevovat na životním prostředí, obrovské skládky v rozvojových zemích, znečištěné oceány, fotky zvířat uvízlých v odpadech nehledě na to, že plasty se ocitají i v jejich žaludcích, neekologické spalování odpadu a jeho vliv na klima… To jsou jen některé z problémů, kterým čelíme.

Věděli jste, že průměrný Čech ročně vyprodukuje zhruba 330 kilogramů odpadu? Když si to sečtete, jsme na 25,5 milionů tun ročně jen za jednu malou zemi. A to si Česká republika ve světovém měřítku, co se třídění odpadů a jeho ekologického zpracování týče, ještě vede velmi dobře. Barevných kontejnerů na tříděné odpady u nás najdeme tisíce, nachází se v každé obci, a i následná recyklace a ekologické nakládání s odpady je u nás velmi dobře ošetřeno.

 

Jednou ze společností, která se na našem území zabývá ekologickým poradenstvím pro firmy i obce v oblasti nakládání s odpady je firma Green Waste Services. V odpadovém hospodářství nabízí komplexní služby od svozu odpadu, sběru a výkupu po úpravu a zajištění, využití nebo odstranění odpadů s důrazem na maximální využitelnost a recyklaci. Pro obce i firmy zpracujeme žádost o nakládání s odpady, vyhodnotíme vlivy na životní prostředí, zhodnotíme rizika, zpracujeme identifikační listy pro nebezpečné odpady a evidenční listy pro jejich přepravu a podáme roční hlášení o produkci a nakládání s odpady.  Dále také vykupuje barevné kovy včetně železa a odpady s obsahem drahých kovů. Zajistíme odpadové nádoby a svoz odpadů. Poskytujeme akreditované vzorkování odpadů a odpadních vod i s laboratorním rozborem. S tím souvisí i další obor naší činnosti, kterým je čištění kanalizací a frézování silně zanesených úseků kanalizace.