Hry na rytíře a princezny podporují dětskou fantazii

Hry na rytíře a princezny podporují dětskou fantazii

Najde se jen málokdo, kdo by rád nevzpomínal na dětství. Na to, jak si jako malý mohl celé dny hrát a možná si i vzpomene, co byla jeho oblíbená hra. Chlapci si většinou našli venku klacky a už šermovali a byli ve svém vlastním světě udatní rytíři, kteří plní důležitou misi. Dívky si doma našly sukýnku a najednou žily na zámku a staly se princeznami. Pro děti je fantazie a představivost zcela zásadní a je dobré ji jako rodič rozvíjet. Jednak je díky fantazii život pro děti zábavnější a pestřejší ale její hlavní přínos nespočívá pouze v ukrácení dlouhé chvíle hrou.

Představivost pomáhá dětem zvládat složité nebo neobvyklé situace, rozvíjí slovní zásobu, řeč, komunikační dovednosti, prckové se díky ní učí soustředěnosti a sebeovládání a v neposlední řadě rozvíjí pružné reakce a emoční inteligenci. V pozdějším věku lidé, kteří si dokázali svoji fantazii uchovat dokáží najít kreativnější řešení, vymýšlet nové způsoby a bývají úspěšnější.

Vliv na představivost má i to v jakém prostředí děti vyrůstají a jestli podněty, kterého je obklopují jsou dostatečně stimulující. Nejpřirozenější ze všeho je pro děti hra, kdy se octnou ve svém vlastním světě a opravdu se na chvíli ve své fantazii stanou udatnými rytíři nebo statečnými princeznami. Pokud si hrají ve skupince, učí se vzájemné komunikaci a porozumění. Neváhejte dětské hry podpořit a poskytnout jim k tomu prostředky. Koupit dívce šaty a korunku, aby si mohla opravdu připadat královsky není problém, ale nezapomínejte ani na chlapce. Rytířská zbroj pro dětiweb klienta jim dodá pocit, že se opravdu ocitli v jiné době, dřevěné zbraně nikomu neublíží a chlapci na ně a na krásná brnění budou vzpomínat ještě mnoho let poté, co hračky odloží.