Moderní povrchová úprava kovů? Práškové lakování!

Moderní povrchová úprava kovů? Práškové lakování!

Orientujete se na chemický průmysl, energetiku, stavebnictví nebo jiné odvětví průmyslu a potřebujete společnost, která se zaměřuje na protikorozní ochranu, speciální čištění povrchů nebo sanace betonových ploch? Právě jste firmu, která se zabývá těmito pracemi a mnoha dalšími objevili. Jmenuje se Aqua S.P.P. a v oblasti speciálních prací v průmyslu má bohaté zkušenosti, jak ostatně svědčí i zkratka v názvu samotném. Hlavními přednostmi firmy jsou kvalitní pracovníci a využívání nejmodernějších technologií.

Jedním z oborů této firmy je právě provozování práškové lakovny. Práškové lakování je moderní technologie povrchové úpravy kovů. V lakovně nejdříve připraví povrch, musí být dokonale očištěn a odmaštěn, to je nezbytný krok pro docílení kvalitního povrchu v procesu povrchové úpravy. Práškové nátěrové hmoty se nanáší stříkáním v elektrostatickém poli. Částice prášku se elektricky nabíjejí, zatímco lakovaný předmět je uzemněn. Výsledná elektrostatická přitažlivá síla udržuje vrstvu prášku na předmětu, dokud se neroztaví a nepřilne k povrchu. Po nanesení práškové nátěrové hmoty následuje vypálení výrobků ve vypalovací peci. Při 180–200 °C dochází k roztavení, vytvrzení a přilnutí prášku k povrchu výrobku.

Zákazníci si mohou vybrat z několika barev, mimo klasických odstínů tato firma nabízí i speciální odstíny metalíz, transparentních kovů, mramorové, chromové odstíny, imitace kovů i fluorescenční odstíny. Navíc všechny barvy v práškové lakovně používané splňují velmi přísná kritéria pro ochranu životního prostředí. Některé typy barev mají certifikáty pro styk s potravinami a pitnou vodou jiné zvládnou odolat i tomu nejtěžšímu chemickému zatížení.