Od oprav, přes prodej až po modernizaci aut

Od oprav, přes prodej až po modernizaci aut

Dlouholetou tradici v opravárenství nákladních a užitkových vozidel má společnost PAS Zábřeh na Moravě. Areál, který firma užívá, zaujímá rozlohu 11 hektarů. Tyto prostory spolu s týmem osmdesáti zaměstnanců a moderním vybavením nejnovějšími technologiemi řadí firmu ke špičkám v oboru v rámci celé České republiky.

PAS Zábřeh na Moravě má zavedený systém řízení kvality, certifikovaný podle požadavků normy ČSN EN ISO 9001:2009. První nákladní vozidla byla v Zábřehu opravena už v roce 1952, v padesátých letech se firma soustředila hlavně na auta značky Czepel. Od šedesátých do devadesátých let se věnovala generálním opravám nákladních vozidel Škoda, později nesoucích název Liaz. K velkému rozmachu a rozvoji společnosti dochází v devadesátých letech, začíná spolupráce s firmou Robert Bosch a buduje se Diesel centrum. V Zábřehu je také zřízeno Státní metrologické středisko pro ověřování tachografů, nákladní vozidla zahraničních značek se tady nejen opravují, ale i prodávají. Služby Diesel centra jsou rozšířeny o autorizovaný servis vstřikovacích čerpadel Stanadyne a Lucas (později Delphi).

Protože se na firmu obracejí s žádostí o opravu také majitelé osobních a lehkých užitkových vozidel do 3,5 tun, je v areálu otevřen nový Bosch Car Service. Ani na začátku nového tisíciletí manažeři firmy nezahálejí, začínají se servisem motorů John Deere pro celou Českou republiku a jako první v zemi zahajují servis vysokotlakých vstřikovacích systémů Common Rail a Bosch. Nabídka zákazníkům je rozšířena o Stanici technické kontroly, do které mohou přijíždět jak majitelé osobních, tak nákladních aut. O rok později začíná PAS sbírat, vykupovat a zpracovávat autovraky, další rok zahajuje výrobu kovových sklápěcích nástaveb pro přepravu sypkých hmot podle vlastní konstrukce.

Dnes si tedy do Zábřehu na Moravě můžete přijet téměř pro všechny služby, které souvisejí s automobily. Autoservis přijímá všechny značky a je alternativním řešením pro ty, kteří nechtějí dávat svá auta do značkového servisu, ale požadují prvotřídní kvalitu a spolehlivost za optimální ceny. Údržba vozů se tady provádí i v jejich záruce. PAS je autorizovaným servisem pro nákladní vozidla Tatra a Iveco, řidiči sem přijíždějí na provozní servis a opravy běžné, celkové i generální. Mohou si tady objednat i přestavby, úpravu a modernizaci vozidel.