Sehnat v Česku levné a kvalitní ubytování není nereálné

Sehnat v Česku levné a kvalitní ubytování není nereálné

Výběr toho správného ubytování je vždy trošku oříšek. Obzvlášť, když cestujeme do zahraničí. Ti z nás, kteří touží po luxusu a nehledí na korunu si automaticky vybírají hotely s nejvyšším hodnocením, tedy s pěti hvězdami. Pro ty je tedy rozhodování poněkud snadné. Co když ale chceme ušetřit a zároveň bydlet v hezčím hotelu?

I když se klasifikace hotelů podle hvězdiček používá mezinárodně, je třeba mít na paměti, že v každé zemi mohou platiti jiné standardy. Tedy pětihvězdičkový hotel u nás může vypadat poněkud jinak než pětihvězdičkový hotel třeba na Kubě. Pokud nám tedy jde hlavně o čistotu a sterilní prostředí, je dobré si předem zjistit, jak zhruba hotely s různými hodnoceními vypadají. Zatím co v Evropských zemích si můžeme dovolit tříhvězdičkový hotel a očekávat od něj dostačující kvalitu, v rozvojových zemích je rozhodně lepší rozhodnout se pro úroveň o jednu až dvě hvězdičky vyšší.

Tyto věci platí, pokud cestujeme na dovolenou do zahraničí. Pokud však chceme letošní dovolenou strávit v tuzemsku a nechce se nám platit za předražené hotely, můžeme zkusit ubytování v penzionu.

V České republice jsou penziony na vysoké úrovni a pokud nám jde hlavně o čistotu a pohodlnou postel, je ubytování v penzionu úplně dostačující a oproti hotelu několikanásobně levnější. Pokud tedy jedeme na dovolenou například s malými dětmi, nebo se chystáme strávit většinu dovolené venku pěší turistikou či sportováním, je zbytečné utrácet nemalé částky za luxus poskytovaný hotelem, který v těchto případech téměř nevyužijeme.

Takový pokoj v penzionu má v dnešní době vlastní koupelnu, záchod a často i televizi. Tedy se nemusíme bát pro mnohé nepříjemného sdílení sprch s ostatními lidmi na patře. V rámci ubytování v penzionu bývá v ceně také snídaně. Většina penzionů má k dispozici také restauraci, tedy na jídlo nemusíme chodit daleko. Spousta penzionů také umožňuje pobyt se psem či jiným domácím mazlíčkem, což je oproti hotelům se striktním zákazem zvířat opravdu bonus navíc.

Česká republika nabízí spoustu krásných míst, jak to pro klidné strávení dovolené, tak pro sportovní turistiku. Někteří vyhledávají pro dovolenou přírodu, jiní zase rádi obdivují historii a kulturu jednotlivých českých měst. Pěkné ubytování najdeme například v Litoměřicích. Můžeme zde zakusit nejen krásu a bohatou kulturu města, ale třeba si zde také vyzkoušet ubytování v krásných penzionech.