Zateplovat je nejlepší, když není vedro ani zima

Zateplovat je nejlepší, když není vedro ani zima

Zima se pomalu blíží ke svému konci a s jarem opět přijde teplo, na které se tolik těšíme. Pokud máte pocit, že v zimě jste se pořádně neohřáli ani doma, kde topení jelo na plný výkon, na vině může být špatně zateplený nebo nezateplený dům. Nechat si utíkat teplo a platit zbytečně příliš za vytápění s tím, že ceny za energie se neustále zdražují se nikomu nevyplatí. Zateplení budov je investice na několik let, která se jednou vrátí. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o velkou a nákladnou investici, která vydrží mnoho let, je třeba vhodně zvolit typ zateplení. Kvalitně odvedené izolační práce mohou snížit tepelné ztráty až o čtyřicet procent.

Jako první je vhodné naplánovat ideální čas na zateplování, zimní mrazy ani tropická vedra nejsou ideálním počasím pro správné zasychání materiálu a jeho bezproblémovou instalaci, proto je nejlepší zateplovat na jaře a na podzim. Neméně důležitým krokem je výběr vhodné firmy, pouštět se do zateplení na vlastní pěst se ve valné většině případů ve svém důsledku nevyplatí. Odborníky volte podle recenzí, doporučení známých ale i nabídek, jaké vám jednotlivé firmy nabídnou.

Typů izolačních materiálů je dnes na trhu mnoho, a i když neustále přicházejí novinky, i ty již dlouho používané a léty osvědčené izolační materiály mají na trhu své stálé místo. V posledních letech se však do popředí dostávají foukané izolace, které svůj název získaly podle způsobu, jakým se aplikují. Nejvíce se její výhody projeví při zateplení krovů, kdy se dostane i na místa, kam by se klasické izolační vrstvy dostávaly jen těžko. Celkově její snadná aplikace ušetří čas a námahu potřebnou na zateplení a je tak velmi výhodná. Je však třeba si dát pozor na volbu kvalitní firmy, u této izolace je třeba aby byla správně provedená, aby byl dům zateplený ale zároveň mohl dýchat.