Rekonstrukce prodlouží starému domu život

Rekonstrukce prodlouží starému domu život

Nové domy a byty rostou jako houby po dešti, ale Petr Mach z Tišic zastává názor, že dům nebo byt se dá opravit tak, že bude další desítky let sloužit stejně jako novostavba, možná i lépe. Při rekonstrukci montuje sádrokartony, dělá půdní vestavby, minerální podhledy i pokládá plovoucí podlahy. Kromě toho nabízí kompletní zednické práce, zateplení fasád, rekonstrukce bytových jader a koupelen.

Kdysi se domy stavěly jinak než dnes, odlišně byly uspořádané obytné prostory. Za pomoci moderních technologií se dnes dají i starší domy přestavět a přizpůsobit současným trendům. To, co zastarává nejvíce, jsou bytová jádra a koupelny. Klasické vany v mnoha domácnostech nahradily pohodlné sprchové kouty nebo relaxační rohové vany, ve kterých je odpočinek mnohem příjemnější. Jinak jsou uspořádané toalety, požadavkem uspěchané doby je jejich samostatné umístění odděleně od koupelny. K rekonstrukci bytových jader přistupují zejména majitelé bytů v panelových domech. Nové bytové jádro výrazně zlepší kvalitu bydlení a sníží hlučnost mezi jednotlivými domácnostmi. Po odborně provedené rekonstrukci už nemusíme být svědky splachování toalety nebo sprchování sousedů.

Změnila se i kvalita podlah. Ten, kdo bydlí v klasickém zděném domě s parketami, je asi měnit nebude, ale panelákové linoleum za plovoucí podlahu vymění každý rád. Petr Mach se svými spolupracovníky ji položí kvalitně a rychle. Velké prostory dokáže sádrokartony rozdělit na útulné pokojíky, dům rozšířit vybudováním půdní vestavby. Nový rozměr domu i bytu dodají moderní dlažby a obklady. Dávají se jak do koupelen, tak do kuchyní, případně předsíní nebo do obývacích pokojů ke krbu. Majitelé bytu se mohou spolehnout na to, že práce budou hotové kvalitně a včas, Petr Mach spolupracuje s instalatéry, elektrikáři, lakýrníky i malíři. Všichni řemeslníci jsou zvyklí po sobě uklízet, odvezou veškeré odpady a zbytky stavebního materiálu.

Ze sádrokartonu Petr Mach montuje veškeré vnitřní nenosné konstrukce. Nejvíce vynikají jeho příznivé vlastnosti při rekonstrukci podkrovních prostor, protože cena za takovou opravu je relativně nízká a ještě majitel nemovitosti získá nádherné architektonické řešení se všemi potřebnými užitnými vlastnostmi jako je požární odolnost a tepelná izolace.