Bolavé zuby se musí ošetřit co nejdříve

Bolavé zuby se musí ošetřit co nejdříve

Zlobí vás zuby a máte problémy s čelistním kloubem? Hledáte šetrného a ohleduplného lékaře a stomatologii v Praze? Pak co nejdříve zavolejte na Stomatochirurgii v Praze 8 – Troji. MUDr. Václav Dušek se zaměřuje zejména na chirurgické výkony a zavádění zubních implantátů, ale poskytuje i běžnou péči v rámci své zubní ordinace. Má uzavřené smlouvy se čtyřmi zdravotními pojišťovnami, všeobecnou, ministerstva vnitra, vojenskou a oborovou. Ordinace získala 1. místo ordinace  roku pro obor stomatologie za rok 2016.

MUDr. Václav Dušek je velmi pečlivý, nejprve se věnuje anamnéze, zjišťuje pacientův celkový zdravotní stav, onemocnění v rodině, úrazy a další záležitosti, které by mohly mít vliv na zdravotní stav pacienta. Součástí prvotního vyšetření je panoramatický rentgen, který kompletně zobrazí chrup. Nejčastějším výkonem v oblasti ústní chirurgie je vytržení zubu. Provádí se v případě, když se zub už nedá ošetřit. Původcem čelistního zánětu může být zubní kaz. Způsobí zánět dřeně, infekce projde kořenovým kanálkem a šíří se do okolních tkání. Zánět se pak objeví v čelistní dutině nebo v čelistní kosti.

Po provedených úkonech je třeba provádět šetrnou hygienu úst, upravit stravu, používat vhodnou zubní pastu s fluoridovými a dezinfekčními látkami a také zubní kartáček s hustými štětinami a malou pracovní plochou.  Strava by měla být měkká, nejlépe tekutá nebo kašovitá.

Zubní implantát je konstruován tak, aby spolu se zubní náhradou obnovil funkci chrupu a původní vzhled pacienta. Jde o umělou náhražku ztraceného vlastního zubu, která se zavádí na jeho původní místo. Na implantát, který slouží jako opora, se upevňuje korunka, zubní můstek nebo snímatelné zubní protézy. Implantáty se vyrábějí z titanu, který má antibakteriální účinky, nebo z keramických materiálů, které s kostí vytvářejí velmi silné spojení. Hlavní důvodem pro aplikaci zubního implantátu bývá ztráta zubu, zkrácený zubní oblouk nebo bezzubost. Před jeho zavedením je stanoven léčebný plán, při kterém stomatolog bere do úvahy nejen stav chrupu pacienta, ale také jeho celkové zdraví. Když pacient dodržuje zubní hygienu, dbá o stav ústní dutiny, rána se zpravidla brzy zahojí a implantát slouží k plné pacientově spokojenosti. Moderní stomatologie má už řadu možností, jak pacientovi v jeho bolesti ulevit. MUDr. Václav Dušek tlumí bolest, potlačuje počínající záněty a urychluje hojení pooperačních ran pomocí biostimulačního laseru.