Ventilátory pro elektrárny i papírny

Ventilátory pro elektrárny i papírny

Země Evropské unie, severní a východní Evropy, a také USA a Kanada nakupují radiální ventilátory, vzduchotechniku, průmyslové filtry, sušárny obilí, zahradní nářadí i ocelové konstrukce a plechové díly od výrobního družstva ze Strážova. Ocelové konstrukce se tady vyrábějí na zakázku, stejně tak jako lisované, svařované plechové díly z uhlíkové a nerezové oceli. Zákazník si může dodat vlastní dokumentaci a zadat výrobu průmyslového chladiče pro chlazení generátoru v elektrárně, teplovodního kotle nebo výměníku tepla. Ventilátory tady vyrobené se svým výkonem řadí do nižší až střední třídy. Využívají se k dopravě čisté tlakové vzdušiny, mírně znečištěných vzdušin v průmyslu, průmyslových odpadů v dřevozpracujícím průmyslu, v papírnách a podobných provozech. Ventilátory se také dodávají k pecím, kotlům nebo pro odsávání v chemickém průmyslu.

Veškerá příprava výroby, výroba i kontrolní proces ventilátorů probíhají v souladu s osvědčením ISO 9001, který Kovodružstvo získalo po certifikačním auditu britskou společností BSI registered firm a který se každý rok obnovuje.

Ve Strážově se vyrábějí ventilátory RVI, RVJ, OS, AERO, odtahové, RNS, RSS, RSTr, RVH a RSC cirkulační. Odtahový ventilátor je jednostranně sací, radiální s chladícím kotoučem a je určen pro odtah spalin z kotlů na tuhá paliva. Ventilátory RSTr jsou radiální středotlaké jednostranné, poháněné elektromotorem na přímo nebo přes pružnou spojku. Lze je kotvit přímo na betonový základ nebo pružně přes izolátory. Používají se pro dopravu čisté nebo jemným prachem znečištěné vzdušiny pro průmyslové účely. Ventilátor RSC je radiálně cirkulační s motorem na přímo a je určen pro přepravu vzduchu bez abrazivních příměsí.

K ventilátorům si zákazníci mohou přikoupit různé příslušenství, jako je izolátor chvění, tlumící vložka sání nebo výtlaku. Izolátory chvění jsou určeny k pružnému ukládání ventilátorů a dalších strojů, aby byl snížen vliv otřesů a hluku, tolik škodlivého pro zdraví lidí. Díky nim se přenos chvění do stavební konstrukce omezí a životnost strojů a zařízení se výrazně prodlouží. K tlumení přenosu sil na příruby ventilátorů se používají tlumící vložky s pružným pásem. Pokud není na sací přírubu napojeno potrubí, je vhodné použít ochrannou mřížku, která zamezí úrazům a současně zabraňuje vniknutí cizích těles do ventilátoru.