Prodává krby i umělecké předměty

Prodává krby i umělecké předměty

Zakladatel společnosti Simart shop Jiří Simeonov říká, že když jednou seděl v létě na dvoře svého statku a pozoroval, jak se kolem procházejí slepice a kočky, řekl si, že zkusí nakreslit obraz. Ale ne jen obyčejný, konvenční, na plátno. Chtěl stvořit něco výjimečného, co by odpovídalo jeho lásce k přírodě a přírodním materiálům. Napadlo ho dřevo. První obraz na dřevo nakreslil a tak se mu líbil, že ve své činnosti musel pokračovat. V jeho tvorbě ho podpořila i rodina.

Na prvních obrazech byly samozřejmě v hlavní roli kočky a slepice, ty, které denně pozoroval a které ho přivedly k nové myšlence i zálibě. Když si připravoval dřevo pro svou tvorbu, napadlo ho, že by ho mohl předem opracovat. Zejména tak, aby vyjadřovalo nějaký zajímavý tvar. Poprvé se pustil do opracování dřeva, podařilo se mu vyrobit tvar ryby. Kousek dřeva vypadal dobře, ale výtvarníkovi se zdálo, že jeho výrobku něco chybí. Kamarád kovář ho přivedl na myšlenku, že by se dřevo dalo kombinovat s kovem a daly by se vytvářet nejen tisky na dřevo, ale i výrobky ze dřeva s kovovými prvky. Léto rychle uteklo, přišel podzim a při kácení stromů Jiřího Simeonova napadlo vytvořit z jednoho hezkého a zajímavého kmene sochu. Začal se svým synem kmen opracovávat pilkou a dláty. Výsledkem byla socha s nevšedním obličejem. Oba muži kouzlu práce se dřevem dokonale propadli a zjistili, že ve svém tvůrčím úsilí budou muset pokračovat.

Jiří Simeonov bere svou uměleckou tvorbu jako odpočinek, únik od reality a stresu. Jeho hlavní pracovní náplní je totiž obchod s krbovými kamny. A jak sám říká, u toho si moc neodpočine. Dováží několik zahraničních značek krbových topidel, bulharská ekonomická topidla Prity, designová Lotus z Dánska, švýcarská Attika a lichtenštejnská Messina. Kromě dovozu zboží zajišťuje i jeho servis a spolupracuje s kominickými, kamnářskými a topenářskými firmami po celé ČR. V sortimentu firmy jsou krbová kamna, krbové vložky a příslušenství jako kouřovody, skla pod kamna, stojany a koše na dřevo a krbové nářadí. Výrobkem z vlastní produkce je zástěra na nošení břemen a nekonečný stojan na dřevo.

Ale zpátky k umění. Přátelé a známí se divili, proč Jiří Simeonov svoje umělecké výrobky neprodává. Ten zpočátku na něco takového ani nepomyslel, ale když sošek a obrazů přibývalo a zjistil, že je o ně zájem, založil e-shop. Díky němu si z Příbora můžete odvézt nebo objednat nejen kamna, ale i artefakty.