V srdci Lednicko-valtického areálu

V srdci Lednicko-valtického areálu

V Lednici na jižní Moravě je jeden z našich nejkrásnějších zámků. Když k tomu připočítáme možnost koupání v rybníku Jordán a krásy Lednicko-valtického areálu, určitě stojí za to se do tohoto regionu vypravit. Nocleh vám nabídne třeba penzion Jordán. Přebývat tady můžete ve dvou nebo třílůžkových pokojích s balkónem i bez, nebo v apartmánech. K dispozici je i čtrnáct přistýlek. Všechny pokoje mají sociální zařízení, klimatizaci a připojení k internetu. Parkovat můžete na dvoře a kola si nechat v uzamykatelné kolárně. Penzion má celoroční provoz, v létě se jezdí na výlety po naučné cyklistické stezce, na podzim nebo v zimě, když slunce brzy zapadá, je příjemné strávit večer ochutnávkou vynikajícího vína ve sklípku přímo v objektu penzionu. A nově se tady lze oddat také lázeňské relaxaci, položit se do perličkové lázně, hydromasážní vany, nechat se namasírovat nebo se protáhnout v bazénu. Kdo má rád teplo, ohřeje se v sauně, kdo vodu, odpočine si ve vířivce. Pro páry jsou určeny romantické procedury jako je masáž zlatem a pobyt ve vířivce se slanou vodou.

Zámek Lednice je od penzionu Jordán vzdálen jen pět minut chůze, unikátní je i zahrada, která ho obklopuje. Region nabízí nepřeberné možnosti pro milovníky vody, návštěvníci Lednice se mohou koupat nebo rybařit. Celý Lednicko-valtický areál se dá pohodlně projet po zpevněných cestách na kole. Můžete navštívit Janův hrad, proslulý Minaret, letohrádek Tři Grácie, Nový dvůr, Zámeček Pohansko, Hraniční zámeček a spoustu dalších architektonických památek. Význam a půvab Lednicko-valtického areálu je takový, že si zasloužil zápis do UNESCO a je nazýván Zahradou Moravy. V areálu zámeckého parku je ukázka dravců Zayferus, v Břeclavi koupaliště se dvěma tobogány a v nedalekých Velkých Bílovicích přes šest stovek vinných sklepů. Chráněná krajinná oblast Pálava je ideální pro pěší turistiku, celou oblast můžete vidět jako na dlani z Dívčích hradů.

V blízkosti Lednice je vodní nádrž Nové Mlýny, kam jezdí odpočívat, rybařit nebo surfovat turisté nejen z domova, ale také ze zahraničí.

Během celého roku žije Lednice kulturními akcemi, na zámku jsou kromě denních i noční prohlídky, letní kino hraje nové i starší filmy, v červenci se konají tradiční Lednické krojované hody a v září Pálavské vinobraní.