Dovolená nemusí stát jmění abyste si ji užili

Dovolená nemusí stát jmění abyste si ji užili

Právě teď uprostřed zimy je pomalu ale jistě vhodný čas začít přemýšlet nad letní dovolenou. Člověk se tím přemýšlením o létě i trochu zahřeje a bude mít jistotu, že ještě sežene místo k ubytování ve zvoleném místě. Možností kam se vydat je nepřeberně, od drahých zájezdů do exotických destinací po stanování v kempu. Pokud hledáte možnost ne příliš nákladné dovolené, u které mnoho zažijete a užijete si, a uvidíte spoustu nových a zajímavých míst, pak se jako nejlepší možnost nabízí právě vydat se do kempu v nějakém pěkném místě v naší vlasti. A že jich tady máme opravdu mnoho.

Jedním takovým místem, kam se vydat na pohodovou dovolenou, která nezruinuje vaši peněženku a užijete si ji, je autokemp v Jablonném v Podještědí. Toto město je jedno z nejstarších měst na severu a je spojeno se svatou Zdislavou, která tu založila dominikánský klášter. Autokemp samotný je potom klidným místem s množstvím zeleně a koupalištěm uprostřed, ideální pro mladé dobrodruhy ale i rodiny s dětmi. Děti zvyklé na město si užijí pro ně vzácné běhání po přírodě a rodiče se o ně nebudou muset zbytečně strachovat. V kempu je možnost ubytování v chatkách ale také stanech a karavanech. Společné sprchy a kuchyňka potom mladým lidem připomenou dobrodružství minulých dob, které už jinde nezažijí. Komu se na dovolené nechtělo vařit, také hlady neumře, v kempu je i rychlé občerstvení. V kempu je povolené rozdělat oheň a užít si tak pravou trampskou atmosféru s kytarou a opékáním špekáčků.

Dobrou zprávou pro majitele psů je, že v kempu se mohou ubytovat i se svými čtyřnohými mazlíčky. A co se týká aktivit v kempu a okolí, až vás unaví slunění a vodní hrátky na koupališti, můžete si na hřišti zahrát badminton, stolní tenis, plážový volejbal nebo minigolf. Vše sportovní náčiní si v kempu můžete půjčit, a zatímco budete soupeřit v badmintonu, děti se zabaví v dětském koutku. Pokud vám dojdou aktivity v kempu, není lepší možnost než se vydat do okolí. Byla by přímo škoda ho neprozkoumat.