Horor jménem stěhování

Horor jménem stěhování

Kdo se někdy stěhoval, byť jen od rodičů na koleje na vysokou školu, ví, jaké starosti stěhování znamená. O to větší je to problém, pokud člověk nemá k dispozici auto nebo ještě lépe dodávku, kterou by převezl i těžké věci. A tahat nacpané kufry a tašky vlakem není úplně procházka růžovým sadem. No a co teprve stěhovat celý byt nebo dům? Jde to jednoduše a s minimálními starostmi nebo platí staré pořekadlo, že je lepší vyhořet než se stěhovat.

Pokud si stěhování dobře rozplánujete a dopodrobna připravíte všechny detaily dostatečně dopředu, vyhnete se největšímu stresu. Málokdo se pro stěhování rozhodne ze dne na den, a dostatek času si vše nachystat je zásadní. Ideální je začít balit od věcí, které nutně k životu nepotřebujete, abyste mohli balit a zároveň dál normálně bydlet. Pokud si myslíte, že bude nejlepší malými dekoracemi vyplnit mezery mezi oblečením, raději se tomu vyhněte. Přiděláte si tak spoustu práce ři vybalování, až si nebudete jistí kam co patří a budete muset přebíhat mezi místnostmi. Všechny krabice si pečlivě označte podle jednotlivých pokojů, ať víte, kam co dávat. Je také dobré označit krabice s křehkými předměty a krabice s nadměrnou váhou. Rozhodně nezapomeňte nakoupit dostatek opalovacího materiálu, aby se vám věci v krabicích neponičily. Nezapomeňte si také sbalit tašku, jako byste jeli na dovolenou, oblečení, hygienické potřeby a léky. Než vše vybalíte z krabic, chvilku to zabere a mezitím potřebujete normálně fungovat.

Nebo pokud i s dobrým plánováním a pečlivostí víte, že stěhování je pro vás noční můra, není nic jednoduššího než si najmout stěhovací firmu. Stěhovací firmy kromě převozu samotného mnohdy ve svých službách mají zahrnuté i balení a vybalování věcí, rozmontování a smontování skříní a popřípadě vyklízecí práce.