Světla kvalitní, bezpečná a odolná

Světla kvalitní, bezpečná a odolná

Společnost Kanlux byla založena v roce 1999, tehdy pod názvem Kania CZ. Na českém trhu prodává svítidla, světelné zdroje a elektroinstalační materiál. Ve velmi krátké době vybudovala dobře fungující distribuční síť a dnes patří k lídrům českého a slovenského trhu v osvětlení. Od samého počátku jeprovázána s mateřskou společností Kanlux v Polsku, v České republice sídlí ve Frýdku-Místku.

Distribuci zboží ze skladů o rozloze 6000 metrů² zajišťuje tým regionálních manažerů s oddělením péče o zákazníky a s logistikou. Firma Kanlux investovala do infrastruktury, aby si mohla držet dostatečné zásoby, a také nakoupila špičkový informační systém ERP, díky kterému se zkrátily čekací lhůty na obdržení zásilky na jeden pracovní den od uzavření objednávky.

Každý produkt, který je v nabídce firmy Kanlux, se kontroluje a testuje ve fází prototypu i po zavedení do nabídky. Díky tomuto sytému se daří držet vysokou kvalitu výrobků. Veškeré procesy kontroly má na starosti nová zkušební laboratoř, která dbá na plnění přísně definovaných požadavků direktiv Evropské unie a harmonizovaných norem. U osvětlovacích těles se sleduje nízkonapěťové elektrické zařízení, elektromagnetická kompatibilita a energetická účinnost předřadníku. Používané měřící přístroje a vybavení dovolují měřené parametry zaznamenat a analyzovat. Komplexní měření se zabývá bezpečností používání výrobků, jejich funkčností a životností. V termokomoře se ověřuje odolnost materiálu při zvýšené teplotě, zkouškou žhavou smyčkou hořlavost materiálů. Dále se provádí zkouška utahovacího a kroutícího momentu, měří se izolační odpor, zkoumá se vliv změny napájecího zařízení na výrobek a skutečná spotřeba energie vzorků.

Kanlux investuje nejen do technologií, ale také do svých zaměstnanců, stará se o zvyšování jejich kvalifikace. Je to zcela nezbytné, protože Kanlux aktivně spolupracuje s více než tisícovkou zákazníků a dodává svoje výrobky i do Rakouska, Slovinska, Chorvatska a balkánských zemí.

V současné době je nejvíce žádané LED osvětlení, které je velmi účinné a přitom maximálně variabilní. Zákazník může v interiéru použít LED žárovky do osvětlovacích těles, zabudovat je a užívat jako bodové osvětlení nebo zvolit LED pásku, vhodnou jako samostatný zdroj světla nebo doplněk k dalším světlům.