Ochrana vašeho domova je našim posláním

Ochrana vašeho domova je našim posláním

Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. Zejména v historii mělo své neodmyslitelné místo. Později jej však vytlačily panelové a cihlové stavby a dřevěné domky jsme vídali maximálně na chalupách. Dnes se však dřevo vrací do módy, a to jak ve své naturální podobě ve formě novodobých srubů, tak také v podobě dřevostaveb moderních domků, kde bychom na první pohled přítomnost dřeva jen s těží poznali.

Není pochyb o tom, že stavby ze dřeva jsou sami o sobě krásné. Obzvláště zmíněné sruby a dřevěné chaloupky v nás probouzí pohádkovou a někdy až nostalgickou náladu. Spoustě z nás e vybaví vzpomínky na dovolené strávené s prarodiči na staré chalupě, nebo zimní čas strávený v teplých ponožkách a svetrech u krbu. Ať už je to kvůli praktické nebo estetické stránce, lidé se ke stavbám ze dřeva začínají pomalu vracet. Je třeba mít na paměti, že dřevo je materiál vytržený z přírody a tedy bude mít tendenci se nějak vyvíjet a pracovat, podobně jako bude lákadlem spousty škůdců.

Naše firma je tu od toho, ab vám pomohla udržet váš dřevěný domek co nejdéle „zdravý“ a krásný. Ochrana dřeva je pro nás jakýmsi posláním a už se jí zabýváme přes patnáct let. Za svou patnáctiletou praxi jsme prodloužili život nespočtu krovů a srubů a některé z nich dokonce přivedli na poslední chvíli znovu k „životu“. Základem naší práce je pomoci zákazníkům ochránit jejich dřevěné domečky a předejít tak celkovým opravám, které by bez našeho zásahu mohli nastat.

Podobně jako nám prevence pomáhá předcházet velkým zdravotním problémům a nemocem, které se pak těžko léčí, ochrana dřeva nám pomáhá předcházet obrovským výdajům, které bychom později museli investovat do celkové opravy našich staveb. Taková oprava srubu nás může stát sta tisíce korun.

Největším nepřítelem dřeva je pochopitelně hmyz. Mimo ochranu dřeva se tedy zabýváme také likvidací škodlivého hmyzu. Aby jste si byli jistí, že dřevěné stěny vaší chaloupky jsou v pořádku, můžeme k vám přijet na konzultaci a to zcela zdarma. Pokud bude dřevo v pořádku, nic neutratíte a ještě budete v noci v klidu spát. V opačném případě vám zase pomůžeme dřevo znovu uzdravit.

Kromě ochrany dřeva provádí naše firma také sanaci zdiva, která slouží k odstranění vlhkosti z objektů a zabraňuje tak neustálému loupání omítky a postupnému chátrání domů. Na ochranu vašeho bydlení jsme zkrátka jako pes.