Zahrada snů jde i jednoduše

Zahrada snů jde i jednoduše

Zahrada je místem, kde člověk najde svůj kousek přírody, nehledě na to, kde žije. Může na chvíli uniknout od shonu okolních ulic, posedět v pergole, kochat se pohledem na jezírko, sledovat, jak si děti hrají u bazénu a pořádat vyhlášené grilovací party. Ale aby toto vše mohl uskutečnit a užívat si své pohody, stojí to mnoho práce, a i když je zahrada konečně vybudovaná přesně podle představ svých majitelů, vždy se na ní najde mnoho práce.

Budování vysněné zahrady si také vyžádá mnoho času, práce a zkušeností a málokdo má potřebný čas a zkušenosti. Navíc pokud vás hned v začátku práce na zahradě nenadchne, všechny její úpravy budou nepříjemnou povinností. Ale realizace zahrady jde i jednoduše a bez starostí. Můžete si u specializované firmy objednat takzvanou zahradu na klíč. Firma vám spolu se zahradním architektem zhotoví návrh přesně podle vašich představ a možností zahrady a po podepsání smlouvy se pustí do práce. Jen si sami předtím musíte rozmyslet k čemu chcete zahradu využívat a co vše na ní chcete dělat.

Zahrady na klíč zahrnují vše od úpravy terénu těžkou technikou, přes postavení pergoly, zasazení bazénu, vybudování jezírka až po instalaci závalových systémů a osázení zahrady rostlinami. Zahrada je živé prostředí a určité rostliny si žádají rozdílné prostředí a jen odborník vám poradí, které se kde bude dařit nejlépe a jak o ni pečovat. Také dovede určit jaké závlahové systémy budou nejvhodnější, řekne vám, kolik spotřebujete vody a poradí se vším c je třeba. Mnoho firem navíc kromě realizace samotné, kdy postaví vaši zahradu snů, nabízí i následnou pravidelnou péči o ni. Na podzim stříhání stromů a sekání trávy, na jaře vysázení dalších rostlinek a vše potřebné. Vy si tak jen můžete užívat svého volného času na zahradě a nemusíte se stresovat péčí o ni pokud to není vaším koníčkem.