Kovové zábradlí je elegantní i funkční

Kovové zábradlí je elegantní i funkční

S tím, jak domy začaly pomalu růst do nebes a dosahovat větších rozměrů, se v moha z nich vyskytla nutnost schodiště, aby se dalo dostat do vyšších pater. Schodiště vychází z možností interiéru, prostoru, který je mu k dispozici ale závisí i na kreativitě designéra. Schodiště může sloužit nejen svému primárnímu účelu dostat se o patro výš, ale může tvořit i designový doplněk celého interiéru. To ještě více než o samotném schodišti ovšem platí o jeho zábradlí, které mnohdy může být opravdovým uměleckým dílem.

Zábradlí, ať už u schodiště, na balkoně nebo galerii brání nechtěnému pádu a usnadňuje chůzi. Musí být především pohodlné a stabilní, aby se o něj dalo dobře opřít. Materiálů a možností zábradlí se nabízí celá řada, v současné době ať už do interiéru nebo exteriéru jsou velmi oblíbeným řešením bezúdržbové materiály, které mnoho vydrží.

Mezi materiály zábradlí tak boduje především hliník, nerez a sklo. Díky zakázkové kovovýrobě, kdy se přesně dohodnete, jak si zábradlí představujete dostanete opravdový umělecký kousek, který ozdobí každý prostor a zajistí větší bezpečnost. Kované zábradlí ale i ploty jsou také vždy nadčasovým řešením, jsou elegantní, nevyjdou z módy a jen tak se neokoukají. Hodí se jak k moderním řešením, tak k historickým budovám a schodům. Kovu se, co se životnosti týká ostatní materiály vyrovnávají jen těžko.

A kov a nerez k domu patří a sluší mu na mnoha místech. Kromě zábradlí nebo plotů na zakázku si také můžete nechat vyrobit vrata a ozdobné prvky. Často žádané jsou také skládací schodky na půdu, které přesně odpovídají rozměrům, které potřebujete.