V létě se nemusíme jen koupat

V létě se nemusíme jen koupat

Všichni to jistě známe. Letní prázdniny jsou v plném proudu, sluníčko svítí jako o život a my přemýšlíme, co s načatým víkendem. U vody jsme doposud trávili každý volný víkend, na kino je tohoto počasí škoda a žádná zajímavá akce v našem okolí se zrovna nekoná. Koupaliště a přehrady však nejsou zdaleka jedinými místy, kde můžeme trávit horké letní dny. Navíc, ne všechny letní dny musí být nutně dost horké na koupání, ale zároveň nemusí být ani deštivé a příliš chladné na nějakou tu procházku nebo výlet.

Nejen v letním období lákají tuzemské turistické atrakce statisíce návštěvníků nejen z naší České republiky, ale také ze zahraničí. K tomu, abychom poznali zajímavá místa, totiž ani nemusíme překročit hranice naší republiky. Ba naopak, lidé se na ně ještě jezdí dívat k nám.

Na první pohled malá a nenápadná Česká republika v sobě skrývá mnoho zajímavých míst. Nenechme se však mýlit. Zahraniční návštěvníky k nám neláká z daleka jen naše historicky bohaté hlavní město Praha, ale také spoustu jiných destinací, o jejichž návštěvě jsme možná ani my sami zatím nepřemýšleli.

Turistická návštěvnost roste například na Dolní oblasti Vítkovic a Landek parku v Ostravě. Většinu z nás asi nepřekvapí, že další hojně navštěvovanou turistickou atrakcí je také Plzeňský pivovar. Pivo zkrátka není naším národním nápojem jen tak nadarmo. Jeho zlatavá barva, hořko- sladká chuť a bohatá pěna je na světovém trhu v podstatě nezaměnitelná.

Dalším velmi oblíbeným turistickým terčem jsou zoologické zahrady. Ať už máme malé děti, nebo hledáme dobré místo na první rande, či jen toužíme po tom, vidět nějaká ta velká zvířata i jinak než jen skrz sklo televize, je zoologická zahrada jasná volba.

Nejen místa předurčená k zábavě mohou tvořit náš víkendový program. Někteří lidé preferují výlet více vzdálený od lidí či od „civilizace“ a vydávají se na pěší túry napříč krásnou přírodou. I taková projížďka na kole krásnou krajinou se může stát dokonalou rekreací, která nám pomůže dobít baterky na nadcházející pracovní týden.