Do hustého provozu s jistotou

Do hustého provozu s jistotou

BEzpečně NA SIlnici se budete cítit, až v Českém Krumlově absolvujete řidičský kurz. Získat řidičské oprávnění můžete už od patnácti let, a to na skupinu AM na motorová vozidla, která jezdí rychlostí do 45 km/hod. Když se vám řízení zalíbí, od šestnácti budete moci usednout na lehký motocykl. A od osmnácti už se dá udělat řidičské oprávnění skupiny A2 na motocykl s výkonem do 35 kW nebo osobní auto.

Kdo je držitelem nějakých řidičských oprávnění, může si je rozšířit, aby mohl třeba jezdit s přípojným vozidlem, nákladním autem, autobusem nebo silnou motorkou. Na to si mladý muž nebo žena musejí počkat do 21 nebo 24 let a pomalu sbírat řidičské zkušenosti. Traktory a samojízdné vozy lze řídit už od sedmnácti.

Autoškola nabízí kvalitní vozový park, protože i když se člověk řídit auto teprve učí, je dobré, když má k dispozici dobrý stroj a ne nějakého stařičkého veterána. BENASI nabízí vozidla značky VW, od motoricky slabších až do vozy s kubaturou kolem dvou litrů. Někteří budoucí řidiči třeba vědí, že si chtějí pořídit auto s automatickou převodovkou, tak si mohou k jízdám vybrat právě takové auto. Získají řidičské návyky na typ auta, který budou užívat, a nemusejí se trápit s manuální převodovkou.

Milovníci motorek osedlají Yamahy, menší i větší řady XJ. Pro ty, kteří chtějí pracovat jako profesionální řidiči, je připraven nákladní automobil MAN nebo autobus Volvo.

Řidiči, kteří již řidičské oprávnění mají, si mohou vybrat ze široké nabídky profesních školení v rozsahu od sedmi do 280 hodin.

Někdy se stává, že si člověk udělá řidičské oprávnění v mládí, ale potom z nějakých důvodů neřídí. Nemá příležitost získané dovednosti upevnit, měsíce a někdy i roky utíkají a najednou zjistí, že si do hustého provozu netroufá. V takovém případě není nutné absolvovat celý kurz znovu, zpravidla postačí jen kondiční jízdy. Někomu stačí pár hodin, jiný si jich raději koupí deset i více, aby pod vedením zkušeného instruktora získal jistotu.