Nábytek na míru sluší každé domácnosti

Nábytek na míru sluší každé domácnosti

Někdo nedá dopustit na nábytek ze sériové výroby, které je díky nízké ceně možné poměrně často obměňovat a neustále modernizovat svůj byt, jiný si zase nedokáže domov představit bez kvalitního nábytku z masivu, který vydrží celý život a jen tak se neokouká. Každé má svá pro a proti, ale kdo by si myslel, že výroba nábytku na zakázku je přepychem, který si nemůže dovolit, ten by se mýlil.

Nábytek na míru je dnes velmi oblíbený díky jeho nesporným výhodám, mezi které se řadí především prostorová flexibilita, kdy je možné ho uzpůsobit přesně na míru, vysoká kvalita originální vzhled. Máte složitě členěný byt a žádná skříň z katalogu vám do prostoru nesedí? Máte jasnou představu, jakou barvu, materiál, tvar ale i způsob otvírání má mít skříň ale ne a ne ji sehnat? Pak je vaší nadějí nábytek vyráběný na míru přesně podle vašich požadavků.

A na co se připravit a rozmyslet si předtím, než si pozvete truhláře, aby vám zpracoval nabídku? V první řadě si rozmyslete, co přesně chcete. Je lepší mít jasnou představu než jen mlhavé nápady. Udělejte si jasno na co novou vestavěnou skříň budete využívat, jak velké poličky potřebujete, co vše bude obsahovat obýváková stěna nebo jak budete chtít uspořádat kuchyňskou linku a poličky.

I když vám zkušený truhlář s výběrem nejvhodnějšího materiálu poradí, je dobré míst aspoň trošku přehled o tom, co byste chtěli. S výběrem materiálu se neodmyslitelně také pojí cena ale i kvalita, odolnost a dlouhověkost daného nábytku a samozřejmě vzhled. I když máte zarytou představu o vysněném materiálu, vždy se vyplatí si nechat poradit právě vzhledem k vlastnostem materiálu. Také si ujasněte, kolik reálně prostoru máte, nezapomeňte, že skříně bude potřeba nějak otevírat, u linky je potřeba brát v potaz i umístění spotřebičů a přívodů vody. Profesionál vám s návrhem ideálního řešení pomůže a zaručí vaši spokojenost.