Nábytek na míru

Nábytek na míru

Nábytek na míru není z daleka jen záležitostí vysokého luxusu. I když si za něj oproti sériovému nábytku trošku připlatíme, přináší nám řadu výhod.

Tou první, která asi napadne každého, je pochopitelně originalita. V dnešní době se více než kdy dříve rozmáhají sériové výroby nábytků a bytových vybavení a ty postupně začínají ztrácet na výjimečnosti. I když věci, které najdeme v obchodech s nábytkem, jsou opravdu krásné na pohled a i jejich funkčnost je uspokojivá, pokud stejný kus nábytku, který stojí v našem obýváku najdeme i u našich dalších třech známých, asi to není to, co bychom si představovali. Nábytek na míru si tedy nejen že můžeme nechat vytvořit přesně podle představ a stát se tak možná i jedinými majiteli takového kusu nábytku, ale také nám přináší řadu praktických vychytávek.

Jedinými zákazníky v obchodech, které nabízejí nábytek na míru, nemusí být z daleka jen lidé, kteří touží být originální a mít doma vybavení, které jim bude kde kdo závidět. Nábytek na míru si lidé vybírají také kvůli jeho kvalitě. Je třeba si uvědomit, že nábytek, který si vybíráme do našich domovů pravděpodobně není jen provizorním řešením našeho bydlení. Podobně jako když si kupujeme auto, které nám bude sloužit několik let, tak hledíme spíše na kvalitu než na nízkou cenu, jinak by tomu nemělo být ani s nábytkem. To, co se nám totiž teď zdá drahé se nám postupem času může bohatě zúročit. Nemluvě o tom, že i když dnes pořídíme kvalitní makety dřeva a jiných materiálů, ze kterých se vyrábí nábytek, originál je prostě originál. Navíc nábytek na míru nám zajistí také věci, které bychom v běžných nábytkových obchodech ani nesehnali. Můžeme si u nich nechat vyrobit například schody, do našeho patrového nebo několika generačního domků. I když nemáte zrovna rodinný dům, schodiště se vám může hodit. Spousta lidí se dnes rozhoduje pro koupi více bytů nad sebou, které si vevnitř propojí právě schodištěm. Výroba schodišť tak mí i zde své místo.

Obzvláště poslední dobou se dostávají do módy asymetrické byty. Byty se sešikmenými stropy, nebo třeba s vysokými stropy a patrem na spaní. Asymetrické byty potřebují i asymetrický nábytek a ten v sériové výrobě tak lehce nenajdeme. A i když najdeme, není nikde napsáno, že bude sedět přesně do našeho atypického bytu. S nábytkem na míru tak můžeme využít veškerý prostor na maximum. Byt pak získá nejenom dokonalý design, ale také více úložných a využitelných prostorů.