Karlovarsko nejsou jen lázně

Karlovarsko nejsou jen lázně

Když se řekne Karlovy Vary většině lidem se vybaví lázně, kolonády, prameny a vřídla nebo známý filmový festival. To však zdaleka není vše, co toto krásné historické město a především jeho okolí může nabídnout a zajisté stojí se sem vydat na několik dní na dovolenou a poznat místní rozmanitost, užít si atmosféru lázeňského města, objevovat tajemné zříceniny v okolí, okouzlit se architektonicky úchvatnými rozhlednami nebo o něco dál zažít dobrodružství v dolech. I místní příroda je úchvatná a tento kraj vás dozajista okouzlí.

Nespočet možností ubytování máte ve městě samotném, pokud však nechcete čas trávit jen v lázeňském prostředí, užít si klid mimo turistické centrum, a i se vydávat na výlety po přírodě a dalších památkách, je nejlepší možností ubytování najít si sympatický a příjemný penzion někde v okolí. Ať už se vydáte jakýmkoliv směrem narazíte na nespočet zajímavostí, a to jak těch vytvořených člověkem, tak okouzlující vodopády, zatopené lomy i skály. Na město samotné si jistě vyhraďte celý den, projití všech lázní, pohádkových kolonád nebo dalších městských památek zabere mnoho času, a není se kam hnát, chce to užít si pohodou atmosféru. Také tu najdete muzeum Jana Bechera, kde jistě mnozí najdou svůj oblíbený pramen, turistické centrum Moser, které mapuje historii skláren a pohled z ptačí perspektivy nabízí rozhledna Diana nebo poetická Goethova vyhlídka.

Pokud milujete spíše hrady a zříceniny, také se po okolí nebudete nudit. Hrad Loket, dominanta vypínající se na skále, obehnaná řekou Ohří se řadí k nejhezčím zámkům Evropy. Dále je velmi působivý zámek Doubí, hrad a zámek Bečov nad Teplou, a nepočet dalších. Zřícenin je tolik, že na nějakou narazíte opravdu na každém kroku, za zmínku stojí Andělská hora. Místní příroda také láká k návštěvě, a to především vodopády, zatopenými lomy nebo skalními útvary. Možností, co dělat je opravdu tolik, že vás ani nenapadne se v tomto kraji nudit.