Pohřební služba, která udělá vše za vás

Pohřební služba, která udělá vše za vás

Život s sebou přináší jak ty dobré chvíle, tak ty špatné. Život každého z nás je rozdělený do několika milníků, minimálně jen podle věku a pro většinu lidí také obdobími, které v životě prožívají. Narození, dětství, první lásky, dospělost, svatba, příchod nového človíčka, pozdní dospělost, vnoučata a stáří. Tohle všechno jsou důležité životní milníky, u nichž si alespoň většinu prožije každý z nás. Bohužel stejně tak, jak si musíme prožít a vypořádat se se všemi výše popsanými věcmi, musíme se zkrátka vypořádat i s tím, že jednou umřeme. Na druhou stranu, kdybychom měli možnost žít věčně, dost možná bychom často neudělali tak zásadní rozhodnutí, které nám nakonec od základu změnili život, protože bychom měli pocit, že na taková rozhodnutí máme ještě spoustu času. I konec našeho života je tedy něco, co ho dost ovlivňuje.

Naši blízcí pláčou, když na svět přicházíme a pláčou, i když z něj odcházíme. V obou těchto situacích je ale právě na nich, aby se o vše postarali. Na smrt našich blízkých se jednoduše nedá připravit a to ani psychicky a ani formálně. Úmrtí je zkrátka věc, kterou nenaplánujeme (a ani nechceme) a často bohužel ani neovlivníme, a tak se často stává, že lidé jsou v těchto situacích naprosto bezradní. V těchto chvílích je důležité vybrat si tu správnou pohřební službu. Takovou, která nám bude se vším nápomocná, a která nám všechno vysvětlí a ideálně i zařídí.

Velmi spolehlivou pohřební službou, která funguje již 23 let je Pohřební služba Harmonie. V Harmonii dobré vědí, jak těžký je pro nás odchod blízké osoby a jejich cílem je nám toto nepříjemné období alespoň trošku ulehčit. My jsme zde v roli pouze jakéhosi režiséra, který sdělí svou představu průběhu pohřbu a lidé z Harmonie nám ji splní.  A jaké služby Harmonie nabízí?

Ti z nás, kteří se z nějakého důvodu rozhodnou pro pohřeb bez obřadu, mohou využít služby zpopelnění bez obřadu. Pokud se naopak pro obřad rozhodneme, služba kterou hledáme je pravděpodobně Kremace, tedy zpopelnění s obřadem. I tuto službu pochopitelně Harmonie nabízí. Pochopitelně ne každý chce být zpopelněn a proto Harmonie nabízí také služby takzvaného pohřbu do země.

Je důležité mít na paměti, že ta pohřební služba, která zesnulého po úmrtí odvezla, nemusí být nutně službou, která se bude starat o jeho pohřeb. S výběrem pohřební služby proto nespěchejme a pořádně si rozmysleme, co všechno od ní očekáváme. V opačném případě by to mohlo být dost nepříjemné.