Grilování v zimě? Žádný problém!

Grilování v zimě? Žádný problém!

V těchto zimních dnech, kdy se teploty pohybují kolem bodu mrazu, domů se vracíme s červenými nosy a zmrzlými uši a motory aut se s námi každé ráno dohadují, jestli se rozhodnou nastartovat nebo ne, více než kdy dřív vzpomínáme na teplé letní dny.

I když v létě zase nadáváme na nesnesitelná vedra a několikrát denně se snažíme zchladit pod proudem studené vody v naší sprše s vědomím, že náš malý větrák nás už zkrátka nezachrání, nese s sebou léto i spoustu možností příjemných zážitků. Pojďme se na chvíli vrátit do letní sezóny a zavzpomínat na jednu z nejoblíbenějších letních aktivit, která si své příznivce najde v podstatě v každém věku.

Kromě koupání na přehradách a u bazénu, bez kterých si léto většina z nás neumí představit, jsou velmi oblíbené taky letní „grilovačky“. Kdo z nás nemá rád příjemné posezení s přáteli s pivem a vůní čerstvě ugrilovaného masa. Steaky, klobásky, hamburgery či obyčejné trampské špekáčky. Už se vám sbíhají sliny?

Naštěstí si toto potěšení nemusíme dopřávat jen v letních dnech. Díky stolním grilům si grilování můžeme užít, i když venku zuří vichřice nebo padá sníh. Tohle všechno je dnes možné, stačí si jen vybrat ten správný gril.

Chuť připravovaného masa může ovlivnit nejen správné koření či marinády, ale především také výběr grilu. Co se týče stolních grilů, můžeme volit mezi elektrickým, plynovým a grilem na dřevěné uhlí. Výhodou stolního grilu oproti grilu zahradnímu je také fakt, že jej v podstatě můžeme využít i venku i vevnitř a hlavně s ním můžeme i cestovat. Náš velký zahradní gril bychom převáželi jen těžko, ale takovým malým stolním grilem si můžeme úplně klidně zpestřit jakýkoliv výlet nebo dovolenou.

Co se týče pokrmů, které se na stolních grilech připravují, nemusíme se omezovat zdaleka jen na maso. Vzhledem ke snadné manipulaci s nimi a malé velikosti mají stolní grily řadu příslušenství, díky kterým jsme na nich často schopni nejen grilovat, ale také vařit. Nebývá už výjimkou si na jednom grilu připravit jak grilované maso, tak vařené brambory nebo dokonce palačinky na snídani. Takovéto vlastnosti mají například stolní grily značky Cobb.

Pokud máme zahradu a nechceme na možnost grilování čekat půl roku, stolní grily jsou rozhodně vhodným řešením pro celoroční grilování. A pokud zahradu nemáme, jsou stolní grily zkrátka jasnou volbou.