Kam v zimě na dovolenou

Kam v zimě na dovolenou

Mohlo by se zdát, že cestování je výsadou především letních prázdnin a dovolených, ale i v zimě se nabízí mnoho možností kam jet. Velká a známá města díky adventním trhům a vánoční výzdobě získají zcela jinou atmosféru než kdykoliv jindy a ochutnat místní Vánoční speciality na trzích je nezapomenutelný gurmánský zážitek. Jedním z měst, které je nejkrásnější právě v době adventní je historická Vídeň, která je pro vánoční ozdoby jako stvořená. Kdo si někdy nedal Vánoční punč před romanticky nasvícenou radnicí, jako by nebyl. O něco klidnější a pohádkovější atmosféru nabízí také rakouský Salzburk. Základnou všech vánočních trhů je však Německo, kde ať se vydáte do kteréhokoliv města, neuděláte chybu. Drážďany, Berlín, Mnichov, všude na vás dýchne pravá sváteční nálada.

Pro ty, kteří se trhům raději vyhýbají a nemají rádi prodírání se davy dalších turistů, ale zato milují aktivní druh dovolené, je jistě nejlepší možností vyrazit někam na hory. Ať už běžkovat a kochat se nádhernými výhledy na zasněžené vrcholky nebo si užívat adrenalin skvěle upravených sjezdovek. Tady opět vede Rakousko se svými Alpami, ale i Itálie nebo Slovenské Tatry jsou oblíbenou destinací zimních radovánek. Samozřejmě ale i české hory mají mnoho co nabídnout.

Další možností, kam se dá v zimě cestovat, je za teplem. Cenově nejdostupnější variantou jsou termální lázně, kde se v horké vodě prohřejete jako málokde jinde, a ještě si na mnoha místech vychutnáte pohledy na zasněžené hory. Tady se přímo vybízí jet do Maďarka, které je termály proslulé nebo do Slovenska. Letět se v zimě ohřát k moři je luxus, který je však dnes již snadno dostupný a mnohé destinace ani nezruinují vaši peněženku.

Ať už se tedy rozhodnete cestovat za teplem, na trhy nebo na lyže, nejsnazší a nejpohodlnější varianta je zájezd s cestovní kanceláří. Nemusíte se ničím stresovat průvodce vám představí město, tak, jak byste ho sami nepoznali a vy si jen budete užívat pohodu. Výběr z mnoha zájezdů najdete u cestovní kanceláře Poděbrady.