Historická budova s moderními pokoji

Historická budova s moderními pokoji

V historickém centru Bíliny na jihovýchodní straně Mírového náměstí, v blízkosti barokního zámku Lobkoviců ze 17. století, se nachází Hotel u Lva. Kdo se tady ubytuje, určitě na něho dýchne historie středověku, protože budova hotelu pochází z konce 14. století a první zmínka o ní je z roku 1666. Restaurace Bílina a zároveň hotel byly až do roku 1948 provozovány jeho majitelem, po znárodnění se restaurace stala součástí státního podniku. Znovu byl hotel otevřen v roce 1993, v roce 2015 prošel kompletní přestavbou a modernizací, aby jeho prostory odpovídaly současným požadavkům. Dnes je v hotelu padesát lůžek, pokoje jsou moderně vybavené, mají vlastní koupelnu a sociální zařízení. V celém hotelu je bezplatné připojení k vysokorychlostnímu internetu.

Hosté mohou parkovat na hotelovém parkovišti, najíst se v restauraci s nabídkou mezinárodní a české kuchyně a ochutnat vína ve vinárně Bílina. Restaurace nabízí denní, snídaňové a hlavní menu, kde si vybere opravdu každý. Hoteloví hosté mají snídani v ceně pobytu, po ránu se tady ale může najíst každý, kdo jde nebo jede kolem. Denní menu předkládá výběr ze tří jídel, v jeho ceně je i polévka, stolní voda s citrónem nebo malinovka. Hlavní menu je opravdu bohaté, jsou v něm studené i teplé předkrmy, jídla z kuřecího, vepřového, hovězího masa a ryb. Zvláště vyhlášené jsou domácí těstoviny, jejichž recepturu kuchaři dlouho vylepšovali až ji dotáhli téměř k dokonalosti. Zkrátka nepřijdou ani vegetariáni, milovníci sladkých dezertů a zeleninových salátů. Ve vinném lístku jsou bílá, červená a růžová vína z moravských vinic i vína z hroznů, vypěstovaných v regionu a zpracovaných ve Vinařství pod Radobýlem. Unikátní je například růžové víno Medard, zpracované z keříčků různých odrůd, vypěstovaných na stejné terase.

Ubytování je možné zvolit v pokojích s výhledem na historické náměstí nebo do dvora s výhledem na místní zámek. Pokoje jsou dvou a třílůžkové, v případě zájmu hosta je možné přidat přistýlky. Nároční klienti se mohou ubytovat v jednom ze dvou apartmánů. Všechny pokoje jsou nekuřácké, za dlouhých večerů přijde vhod LCD televize se satelitním příjmem.

Hotel disponuje prostornou terasou a salonkem, hodí se proto pro pořádání rodinných oslav, svateb i firemních večírků. Hotel u Lva je zkrátka vynikající volbou pro ty, kteří přijedou do severních Čech.