Největší obchodní společnost s litinou sídlí v ČR

Největší obchodní společnost s litinou sídlí v ČR

Skupina UCB Group je největším výrobcem litinových profilů v Evropě a předním nadnárodním distributorem barevných neželezných kovů, jednou z jejích největších obchodních společností s kontinuálně litou litinou je společnost UCB Technometal. Vznikla v roce 1996, v roce 2006 se stala součástí skupiny UCB.

Rozsáhlý sortiment profilů z lité litiny a barevných kovů nabízí UCB Technometal v České i Slovenské republice, a to jak velkoodběratelům, tak maloodběratelům. Zákazníci si mohou objednat také CNC obrábění, dělení a hrubování materiálů a povrchovou úpravu dodávaných profilů. Obrobna Technometalu je vybavena pilami, klasickými frézkami, CNC frézkami, soustruhy a CNC soustruhy. Veškeré služby jsou poskytovány na špičkové úrovni podle nejvyšších standardů. Kvalifikovaný personál individuálně zpracuje každou zakázku, poskytne prvotní konzultaci, najde optimální materiálové řešení, udělá celkovou kalkulaci a stanoví výrobní čas. Potom zakázku zpracuje a v domluveném čase dodá. V CNC frézovacích centrech se na CNC soustruzích vyrábějí přesné díly podle výkresové dokumentace zákazníka. Díly se vyrábějí pouze z materiálů, které dodává UCB, tedy z litinových profilů a neželezných kovů. Na základě výkresové dokumentace se vyrábějí v kusové a malosériové výrobě také hydraulické bloky. Otvory bloků jsou kompletně vyčištěny a odhrotovány. Řezání profilů se provádí na poloautomatických a automatických pásových pilách do průměru 650 milimetrů nebo u pravoúhlých profilů do šířky 1200 milimetrů. Hrubování povrchu se dělá na konvenčních a CNC soustruzích, od průměru 30 milimetrů do maximálního průměru 550 milimetrů a délky 1500 milimetrů. Zákazníci si mohou objednat také hrubování povrchu profilů frézováním na konvenčních a CNC frézkách s tolerancí +0,5 nebo +0,3 milimetrů, do maximální šířky nebo výšky profilů 400 milimetrů. Obvyklá délka frézování je 1000 milimetrů.

Přepravu zboží k zákazníkovi Technometal zajišťuje přes smluvní dopravce, a to od váhy půl kilogramu do 25 tun. V Technometalu se vyrábějí také silnostěnná pouzdra, technologie je taková, že díly jsou bez vnitřních a povrchových slévárenských vad. U finálních obrobků se dělají speciální povrchové úpravy, od základního tryskování a lakování povrchu až po speciální moderní aplikace, díky kterým mají funkční plochy vyšší životnost.