U nás se o vaše odpadky postaráme

U nás se o vaše odpadky postaráme

Jestli je něčím dnes svět opravdu zahlcený, jsou to odpadky. Největší množství vyhozeného odpadu, který se navíc velmi obtížně a zdlouhavě rozkládá, je tvořeno obaly. Nejen že snad každá věc v supermarketu má dnes plastový nebo jiný obal, ale obaly ještě schválně plýtváme. Představme si například situaci, kdy jdeme nakupovat do supermarketu ovoce. Chceme si koupit jablka, hrušky a švestky a na každý druh ovoce zvlášť si utrhneme jiný sáček, i když by se nám všechny vešly do jednoho. Abychom příště neztráceli čas vracením se ke stojanu se sáčky, natrháme si pár i do vozíku, kdybychom náhodou na něco narazili. Ovoce si potom doneseme domů, vybalíme ho a sáčky vhodíme do koše. Sáček se potom bude v přírodě rozkládat zhruba 25 let kvůli zhruba hodině našeho využití. To je celkem slušný nepoměr.

I přes boj ekologických nadšenců a aktivistů, kteří vymýšlejí a praktikují takzvané bezodpadkové domácnosti neboli zero waste, pořád drtivá většina lidí výrobky s obaly používá a následně vyhazuje. Podobně je to i se tříděným odpadem. I přes to, že čím dál více lidí začíná odpad třídit, pořád jsou mezi námi tací, kterým to přijde jako plýtvání času, zbytečná komplikace a nebo mají úplně jiné důvody. S nahromaděným komunálním odpadem se tedy musí nutně něco dělat. Navíc je taky pravdou, že ne všechny odpadky jsou roztřídit do třech barevných kontejnerů.

Jsme společnost DEPOZ, s.r.o. a staráme se právě o ten odpad, který nemá své specifické další využití, nebo nebyl předem roztřízený. Pokud tedy máte nějaký komunální odpad, mi ho u nás, na rozdíl od většiny lidí, přijmeme s otevřenou náručí. Jinými slovy chceme přesně to, čeho se vy chcete zbavit.

Kromě klasické skládky, kterou asi všichni známe, disponuje naše firma také rekultivovanou skládkou, recyklační plochou a kompostárnou. Na naší kompostárnu můžete dovézt veškeré kaly vzniklé z praní, loupání, odstřeďování či separace, dále suroviny nevhodné ke spotřebě nebo zpracování. Déle u nás přijímám odpad z destilace lihovin či odpad vzniklý úpravou dřeva jako jsou piliny, hobliny, dřevotřískové desky a dýhy a podobně.

Naše firma sídlí ve Zlínském kraji v obci s názvem Zdounky. Rádi vás u nás uvítáme a ukážeme vám, že skládka odpadů nemusí být vždy jen „špatným“ místem, ale může být naopak velice prospěšná.